Kaip DELFI rašė skaitytojas, kabančią vėliavą jis užfiksavo apie 14 val., toks vaizdas jį nustebino.

Pareigūnai DELFI patikslino, kad jie taip pat lapkričio 24 d. 13.58 val. gavo pranešimą apie Tauragnų g. esančiame name pakabintą sovietinę vėliavą. Vaizdas buvo nufotografuotas, o vėliava nukabinta kitų namo gyventojų bei nuvežta į pirmąjį policijos komisariatą.

Pirminiais duomenimis vėliavą iškėlė moters, su kuria į vietą nuvykę patruliai kalbėjosi, sutuoktinis. Asmuo, kurio pareigūnai namuose nerado, bus nubaustas administracine tvarka.

DELFI primena, kad Lietuvoje galioja Sovietinių ir nacistinių simbolių draudimas. Pagal jį Lietuvos Respublikoje draudžiami simboliai, kurie „demonstruoja nacistinės Vokietijos, SSRS ar Lietuvos SSR vėliavą ar herbą arba vėliavą, ženklą ar uniformą, kurių sudedamoji dalis yra nacistinės Vokietijos, SSRS ar Lietuvos SSR vėliava ar herbas, atsakingų už Lietuvos gyventojų represijas Vokietijos nacionalsocialistų arba SSRS komunistų partijos vadovų atvaizdus, nacistinių ar komunistinių organizacijų simbolius ar uniformas arba nacistinės Vokietijos, SSRS ar Lietuvos SSR vėliavos ar herbo, nacistinės svastikos, nacistinio SS ženklo, sovietinio kūjo ir pjautuvo ženklo, sovietinės raudonos penkiakampės žvaigždės ženklo pagrindu sudarytas vėliavas ar ženklus, atlieka nacistinės Vokietijos, SSRS ar Lietuvos SSR himną.“

Šią savaitę DELFI taip pat rašė apie tai, kaip lapkričio 23 d. Naujojoje Vilnioje įvyko nemalonus netikėtumas, kai prie prekybos centro Lietuvos karių dieną plevėsavo vėliava su juodu kaspinu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (519)