Vyriškis sužinojo, kad jo pasivaikščiojimo vietoje įsikūrusi Policijos mokymo centro šaudykla, tačiau atvira šaudykla miesto centre sukėlė nerimą. „Tikrai nenormalu, kad miesto centre, viename populiariausių miesto parkų įrengta atvira šaudykla. Šūvių triukšmas ir į medžius stringančios kulkos dar menka bėda, bet jeigu kulkos lekia į gyventojų butus, automobilius, tai, manau, kad iki rimtesnės nelaimės ten tik vienas žingsnis“, - sakė jis.

Liudas pasakojo, skaitęs, kad Policijos departamentas neigia, kad iš šaudyklos kulkos gali išlėkti į aplinką, tačiau palei Karo technikos muziejaus tvorą po šūvių garso bent kelis kartus girdėjęs pro medžių šakas lekiančių kulkų garsą.

„Parko reljefas kalvotas - kalvų šlaitais vaikšto gamtos mėgėjai, aplinkiniai gyventojai vedžioja šunis, ten žaidžia vaikai. Išlėkusi iš šaudyklos kulka gali pataikyti į kalvų šlaituose esantį žmogų“, - baiminosi jis, norėdamas, kad šaudykla būtų perkelta ar uždengta, o „kol tai bus padaryta, būtų gerai, kad šaudymai būtų nutraukti, nes kai kulkomis bus sužaloti ar net nužudyti žmonės, jau bus per vėlu imtis saugumo priemonių“.

DELFI kreipusis į Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrį, jo specialistai nurodė, kad jų turimais duomenimis, nėra fiksuota atvejų, kad dėl šaudymo šaudykloje būtų nukentėję žmonės ar kulkos išskriedavo už šaudyklos ribų. „Šaudykla atitinka visus saugumo reikalavimus“, - nurodė jie.

Vis tik, apie galimybę perkelti ar uždengti šaudyklą, pasak Lietuvos policijos mokyklos viršininko pavaduotojo Valdas Serapinas , buvo svarstyta.

„Ir anksčiau yra buvę gyventojų skundų dėl triukšmo ir mes tą situaciją tikrai žinome, ir kažkada netgi buvo planuojama ją uždengti, bet kaip ir daugelį gerų idėjų, tai pakoregavo krizė. Šiuo metu negalėčiau pasakyti konkrečiai, ar ji bus uždengta, ar ne, aišku, norėtume tą šaudyklą uždengti, kažkada buvo svarstoma ir galimybė visą Kalnų parko stadioną renovuoti. Mes patys puikiai suprantame, kad tai yra geroje, gražioje, turistų lankomoje vietoje (...), bet šiuo metu policija neturi kažkokių didelių investicijų galimybės, o čia investicijos tikrai didelės, todėl atsakyti į šį klausimą šiuo metu negaliu, bet mes tikrai to (kad būtų uždengta – DELFI) norėtume “, - sakė jis.

V. Serapinas neatmetė teorinės galimybės, kad neatsargiai, ne pagal taisykles šaudant, šaudykloje visko gali nutikti, tačiau apie tokius atvejus negirdėjo.

„Dar kartą atliksime patikrinimą, ar tikrai ta teorinė galimybė galima, ir imsimės visų priemonių, kad užkirstume kelią, kad nieko blogo nenutiktų, nes žmonių gyvybė ir sveikata yra pirmoje vietoje, - sakė V. Serapinas. - Tikrai reaguosime ir jau šiuo metu esu pavedęs sustabdyti šaudymą (ketvirtadienį, sausio 23 d. - DELFI) ir sudarysime komisiją, dar kartą įvertinsime (...)“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)