Oriam gyvenimui – bent keli tūkstančiai litų

Paklausti apie tai, ar keturių asmenų šeimos, kur du suaugę asmenys yra dirbantys, vidutinės pajamos sostinėje - 4102 Lt, atrodo pakankamos, DELFI skaitytojai dalijosi įvairia nuomone. Vis tik, nemažai vilniečių stebėjosi, jų manymu, per maža suma.

„Jei gali sakyti, kad už tokius pinigus čia - gyvenimas, tai labai klystama. Vien mokesčiams (o jei dar paskola) kiek sumokama, maistui tikrai mažiausiai 1000 Lt per mėnesį, o kur rūbai - vaikai juk auga, visko reikia, kiek į mokyklą visko reikia? (...)“, - rašė DELFI skaitytojas.

DELFI skaitytojo Andriaus manymu, vos dviems vilniečiams per mėnesį būtini bent keli tūkstančiai litų. „Mes – du asmenys šeimoje, kad galėtume gyventi ir žiūrėti į ateitį, mums būtina gauti 6000 Lt pajamų per vieną mėnesį“, - rašė jis.

Į klausimą apie tai, kiek reikia norint oriai gyventi mieste, atsiliepė ir Kaune gyvenančios šeimos narys „Mūsų keturių asmenų šeimai (du suaugę ir du vaikai) reikia lygiai tokių pačių pajamų kaip ir Vilniuje. Gyvename Kaune. Kad gyventum oriai, šeimos pajamos turi siekti bent jau 5000 Lt... Apie 1000 Lt atiduodame paskolai, liktų kaip ir po 1000 Lt viena žmogui. Tada galima ir atostogoms susitaupyti. Deja, šiuo metu šeimos pajamos – 3000 Lt., iš kurių 1000 Lt. - paskola. Žmogui gaunasi 500 Lt per mėnesį. Stengiamės gyventi oriai, bet tikriausiai ne Lietuvoje“, - savo mintimis dalijosi kauniečiai.

Nustatyta vieno asmens namų ūkiui rekomenduojamo maisto krepšelio išlaidos mėnesiui Vilniuje - 279,88 Lt, skaitytojus nustebino. „Kas čia per skaičius? 279,88 Lt maistui vienam žmogui?! Ką tas žmogus valgo? Žolę?“, - stebėjosi nuomone pasidalijęs DELFI skaitytojas.

Sumos pasiekiamos ne visiems

Tiesa, ne visiems vilniečiams keturių asmenų šeimos, kur du suaugę asmenys yra dirbantys, vidutinės pajamos sostinėje - 4102 Lt, pasirodė prieinamos.

„Dirbame dviese, o mūsų mėnesio pajamos - apie 2000 Lt. Neturiu pažįstamų, kurių vidurkis būtų 4000 Lt“, - komentavo DELFI skaitytojas. Panašiai atsiliepė ir kitas: „Man tik įdomu, kur tokius atlyginimus moka? Nes mano ir žmonos atlyginimai kartu sudėjus siekia tik pusę nurodytos sumos“.

Kita vilniečių šeima rašė, kad vienam mėnesiui keturių asmenų šeimos pajamos siekia 3500 Lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (200)