DELFI skaitytojas Karveliškių kapinėse apsemtus antkapius nufotografavo apie 11.20 val. Nuotraukose matyti, kad vienoje kapinių vietoje vandens lygis itin pakilęs – antkapiai atrodo lyg išnirę iš vandens.

DELFI susisiekė su Karveliškių kapinių atstovu Dariumi Jakutoniu, kuris paaiškino, kad tokia situacija susiklostė dėl tirpstančio sniego ir lietaus – dėl šių priežasčių pakilo vandens lygis.

Pasak pašnekovo, sprendžiant šią problemą kapinėse jau anksčiau buvo įrengti šuliniai, kurie padėtų sumažinti vandens lygį. Nors vandens lygis, pasak D. Jakutonio, po šulinių įrengimo ir sumažėjo, vis dėlto, kaip matyti iš nuotraukų, tai problemos iki galo neišsprendė.

Su DELFI susisiekę „Grindos“ atstovai nurodė, kad vasario 21 d. jų darbuotojai nuvyks į įvykio vietą įvertinti situacijos – pirmiausiai norima lokalizuoti avariją. Vandenį kapinėse bus bandoma nusiurbti, nes dėl sušalusio grunto jis negali susigerti į žemę. Pasak specialistų, priklausomai nuo to, kaip apsemtos kapinės, darbai gali būti atliekami ir kelias dienas. Nusiurbus vandenį bus svarstoma, kaip spręsti susidariusią situaciją ateityje.

Kaip DELFI nurodė Virginijus Pauža, Vilniaus miesto savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento vadovas, pernai Vilniaus miesto savivaldybė Karveliškių kapinėse įrengė 11 lietaus vandens surinkimo šulinių į kuriuos patenka po gausaus lietaus ar atlydžio susikaupęs vanduo.

„Toks šulinys įrengtas ir šalia apsemtų kapaviečių. Kadangi šiuo metu žemė dar įšalusi, o vakar buvo ilgalaikis ir gausus lietus, vandens surinkimo šuliniai persipildė. Šiuo metu Karveliškių kapinėse jau dirba lietaus nuotekų surinkimo automobiliai, kurie bandys išsiurbti susikaupusį vandenį“, – nurodė V. Pauža.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (119)