Jo proga visi gimnazijos bendruomenės nariai – tiek pradinukai, tiek vyresnieji mokiniai – pertraukų metu giedojo Lietuvos valstybės himną ir patriotiškas dainas, o pačią Nepriklausomybės atkūrimo minėjimo šventę vainikavo integruotas lietuvių kalbos, istorijos ir menų projektas „Ašara Dievo aky“, kurio ašimi šiemet tapo filmuoti etiudai, mokinių suvaidinti pačioje Vilniaus širdyje – Trijų kryžių kalne, Gedimino prospekte, V. Kudirkos aikštėje, Gedimino pilyje...

Renginio metu skambėjo tik pačių mokinių, gimusių Nepriklausomoje Lietuvoje, mintys apie laisvę, kalbą, atsakomybę, o žodis susipynė su modernaus šokio elementais bei mokyklos choro atliekamomis patriotiškomis dainomis.

Renginio metu buvo apdovanoti ir akcijos „Pamatyk trispalvę savo kasdienybėje“ laureatai. Visą mėnesį vykusi akcija sulaukė milžiniško susidomėjimo tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Buvo atsiųsta daugiau kaip 300 įvairių Lietuvos trispalvių iš daugiau nei 20-ties šalių: Lietuvos, JAV, Didžiosios Britanijos, Airijos, Vokietijos, Argentinos, Australijos, Urugvajaus, Italijos, Japonijos, Austrijos ir kt. Smagu, kad atsiliepė tie, kuriems ne tik yra svarbi Lietuvos valstybė, bet kurių širdyse vis dar glūdi Lietuvos trispalvės spalvos.

Pačios kūrybiškiausios bei labiausiai temą atspindinčios nuotraukos dalyvavo konkurse, o komisija, kurią sudarė Vilniaus Gabijos gimnazijos direktorė Vilija Klimavičienė, fotografijos mokytoja Jolita Baranauskienė, dailės mokytoja Laima Judita Bazienė bei mokinių tarybos pirmininko pavaduotojas Justinas Iljeitis, išrinko nuotraukų laureatus bei populiariausią nuotrauką ir aktyviausius akcijos dalyvius.

Meniškiausių nuotraukų autoriais tapo:

Haroldo Bogužo nuotrauka iš Lietuvos Šaulių sąjungos Šaulių apskrities gen. P. Plechavičiaus šaulių 6-osios rinktinės Akmenės 9-osios kuopos Papilės 1-ojo būrio šaulių priesaikos bei jaunųjų šaulių pasižadėjimo ceremonijos.

Irenos Šauklienės nuotrauka „Rožių trispalvė“.

Algirdo Grybausko nuotrauka „Trispalvė ir danguje atrodo puikiai“.

Labiausiai tema atsispindėjo šių autorių nuotraukose:

Juro Liubomirsko nuotrauka „Trispalvė Norvegijoje“.
Giedrės Bieliauskienės nuotrauka „Trispalvė, fotografuota Lietuvos ambasadoje Tokijuje“.

Raimondo Dulinsko nuotrauka „Lyderis“.

Aktyviausiai akcijoje dalyvavo Jūratė Sendžikaitė bei Laura Stašauskienė. Populiariausios nuotraukos autore tapo Inga Janulevičienė.

Akcija buvo pastebėta bei įvertinta ir LR Prezidentės Dalios Grybauskaitė. Skelbtoje Vasario 16-osios iniciatyvos „Vasario 16-ąją švęsk išradingai“ baigiamajame renginyje organizatoriams iš Respublikos Prezidentės rankų buvo įteikta Lietuvos valstybės vėliava.

Tad dar kartą dėkojame visiems, kurie įsitraukė į šią akciją, neliko jai abejingi bei siuntė nuotraukas. Dėkojame ir rėmėjams: leidyklai „Šviesa“, Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijai, televizijai „LRT Lituanica“, kurie apdovanojo nuotraukų laureatus įvairiais prizais. Dėkojame ir akciją viešinusioms organizacijoms: naujienų portalui „Delfi.lt“, LR Seimui, Lietuvos Švietimo ir mokslo ministerijai, Europos Jaunimo Parlamentui Lietuvoje, Lietuvos moksleivių sąjungai, Vilniaus m. savivaldybės Jaunimo tarybai, žurnalui „Šeimininkė“, užsienio lietuvių dienraščiui „Draugas“.

Linkime ir toliau atrasti Lietuvos trispalvę savo kasdienėje aplinkoje bei nepamiršti, kad šios spalvos: geltona, žalia, raudona – glūdi ir mūsų širdyse!