DELFI skaitytoja praneša, kad viesulas padarė nemažą žalą Aukštelkų, Pakalniškių seniūnijose Radviliškio rajone. Pasak jos, Radviliškio r. savivaldybėje renkasi Ekstremalių situacijų komisija.

Vaizdai, primenantys tornadą, šią popietę šiurpino Šiaulių rajono gyventojus. Siaubingas vėjas labiausiai siautėjo Ginkūnuose - išvartė vilkikų priekabas, traktorius, rovė ir į orą pakėlęs ant gatvės sviedė kelio ženklus ir medžių šakas. Labiausiai nukentėjo žemės ūkio bendrovė „Ginkūnų agrofirma“ ir greta įsikūrusios įstaigos – čia vėjas ne tik apgriovė naujus pastatus, bet ir beveik su žeme sulygino nebenaudojamas arklides ir fermą.

Žemės ūkio bendrovės darbuotojai tuo metu dirbę teritorijoje ir aplink ją, puolė slėptis. Vos pavyko išvengti skaudžių nelaimių. Pamatęs, kad prieš automobilį išdygo viesulo stulpas bendrovės darbuotojas Aleksandras Ivoškevičius apgręžė mašiną ir bandė nuvažiuoti kuo toliau, tačiau ant vyriškio mašinos vos neužvirto vėjo atnešta vilkiko priekaba. Žmogus sako, vos išlaviravęs tarp vėjo nešamų daiktų ir virstančios vilkiko priekabos. Išdužo automobilio langai, bet žmogus liko sveikas.

Vėjui ant aukštos įtampos laidų užnešus pastatų konstrukcijas ir apgriovus kitus įrengimus nutrūko elektros tiekimas aplinkinėms gyvenvietėms. Be elektros Šiaulių rajone liko beveik 15 tūkstančių vartotojų.

Apie vadinamojo tornado ar griūvančių pastatų sužalotus žmones medikai jokių pranešimų negavo. Praėjus kelioms valandoms po stichijos siautėjimo be elektros Šiaulių rajone dar buvo likę apie tūkstantis vartotojų – tai kelios sodų bendrijos. Vėjas čia ne tik sutrikdė elektros tiekimą, bet ir sunešė daug vandens. Kelių sodų namų gyventojai skundėsi, kad vėjo supūstas vanduo semia sklypus.

Viesulą „gaudė“ ir DELFI TV žiūrovai:

Skaitytojas užfiksavo, kaip viesulas nurovė elektros laidus ir nuplėšė stogą:

DELFI skaitytoja taip atsiuntė viesulo padarinius Kalnelio Gražioniuose, kaime netoli Radviliškio. pasak jos, buvęs dvaro parkas nuniokotas visiškai:

DELFI skaityotjos teigimu, apie pietus viesulas nusiaubė visą Berželės kaimą Kėdainių rajone: praktiškai visose sodybose išlaužė medžius, daug kur apgadino pastatų stogus, automobilius, vartė įvairius statinius. Viena kaimo gyventoja viesulo metu buvo sužalota.

Viesulo padariniai fotogalerijoje:

Nuo 1951 metų Lietuvoje užfiksuoti 24 tornadai. Didžiausias jų 1981 metų gegužės 29 dieną prasiautė Širvintose. Tuomet viesulas vertė traktorius, kėlė karves, siurbė iš tvenkinių vandenį.

Paskutinį kartą nuostolių pridaręs tornadas kilo 2005 metų birželį Ukmergėje.

Dėkojame DELFI skaitytojams už nuotraukas ir vaizdo įrašus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)