DELFI skaitytoja Rūta: trukdo ne kontrolieriai, o keiksmai

Vilniuje gyvenu jau beveik 45-erius metus. Automobilio nevairuoju (niekada nevairavau), todėl visą laiką važinėju visuomeniniu transportu. Man nė karto neteko susilaukti priekaištų iš kontrolierių, nei anksčiau (sovietiniais laikais), nei dabar: visą laiką perku nuolatinį/mėnesinį bilietą.

Dabar, kai nuo praėjusių metų įsigaliojo elektroninis bilietas, iš pradžių buvo daug neaiškumų, kaip juo naudotis, kada ir kaip pažymėti. Kartą bevažiuojant troleibusu įlipo kontrolieriai ir aš paklausiau, kaip ateityje man su juo „elgtis“. Turiu pasakyti, kad vienas kontrolierius prisėdo šalia ir labai aiškiai, išsamiai paaiškino, važiuodamas su manimi net kelias stoteles.

Noriu dar pabrėžti, kad įlipę į troleibusą/autobusą šie pareigūnai elgiasi mandagiai, visada pasisveikina ir tikrai ne visada būna taip, kaip kartais skundžiasi jais besikeikiantys, besispjaudantys ir šiukšlinantys transporto salone paaugliai ar įkaušę bernai...

Beje, kartais tenka pakeliui išlipti ir palaukti kito autobuso, nes dėl smarvės ir keiksmų nesinori toliau tęsti kelionės su bjauria kompanija... Tai tiek. Kantrybės jums, mielieji, ir su ateinančioms šventėm!

DELFI skaitytoja: dėl nepažymėto bilieto nenubaudė

Kovo 23 d. apie 15 val. T.Ševčenkos stotelėje su anūke mokine įsėdome į 3G autobusą, važiuojantį į Fabijoniškių pusę. Pamokiau, kaip vaikas turi pats „Vilniečio kortele“ nusipirkti bilietą. Kol jis tai atliko, aš sau jau nespėjau bilieto nusipirkti, nes prieš M.K.Čiurlionio stotelę vairuotojas užblokavo geltonus aparatus. Įkliuvau.

Bet kontrolieriui pasakiau, kad nespėjau. Jis matė rankoje laikomą „Vilniečio kortelę“. Ar patikėjo? Paklausė, kiek man metų – atsakiau – daug. Ir tuo incidentas baigėsi. Kai kontrolieriai išlipo, bendrakeleivė priminė, kad aparatai jau veikia, ir tąsyk už kelionę ir aš susimokėjau.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite pasidalinti savo pasakojimu? Galite papasakoti, kokių vaizdelių esate matę viešajame transporte? Jūsų istorijų laukiame el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Autobusas“. Taip pat rašinius galite siųsti naudodamiesi žemiau esančia nuoroda: