Valkininkų bendruomenė šią išskirtinę dieną visus norinčius pakvietė į ekskursiją po Valkininkus. Susirinko nemažas būrys norinčių pasivaikščioti po apylinkę, susipažinti su atnaujintomis viešosiomis erdvėmis, iš naujo išgirsti XIV a. menančią istoriją, pasigrožėti naujomis skulptūromis, aplankyti Bonos dvarvietę, pranciškonų vienuolyno griuvėsius, paklausyti pasakojimų apie Valkininkuose gyvenusių žydų likimą.

Tik pabaigoje lietus ir šaltas vėjas privertė greitu žingsniu skubėti ieškoti šiltesnės ir saugesnės vietos. O ta vieta buvo bažnyčia, kurioje visus maloniai sutiko klebonas Bronius Krakevičius ir noriai papasakojo bažnyčios istoriją. Po ekskursijos buvo aukojamos Šv. Mišios už Valstybę ir už bendruomenę.

Pasibaigus Šv. Mišioms visi rinkosi prie naujų bendruomenės namų, kur rajono meras Algis Kašėta ir bendruomenės pirmininkė Danutė Blažulionienė perkirpo juostelę ir pakvietė visus į vidų. Pirmas įėjęs klebonas, pašventinęs namus, palinkėjo jaukumo, darnos, vienybės bendruomenei.

Bendruomenės pirmininkė Danutė Blažulionienė trumpai papasakojo bendruomenės veiklos istoriją, padėkojo visiems prisidėjusiems prie namų remonto darbų tiek finansiškai, tiek fiziškai.

Sveikinimo žodį tarė Varėnos rajono meras Algis Kašėta ir, pasveikinęs su bendruomenės namų atidarymu bei Valstybės diena, bendruomenei padovanojo Lietuvos trispalvę vėliavą.

Varėnos savivaldybės administracijos direktorius Arvydas Verbickas ir Valkininkų seniūnas Antanas Juknevičius taip pat sveikino bendruomenę ir nuoširdžiausiai linkėjo klestėti. Smagu buvo matyti ir klausytis linkėjimų, ir sveikinimų iš kaimyninių bendruomenių. Šventėje dalyvavo „Šalčios“ bendruomenės atstovai ir pirmininkė Irma Biekšienė, Naujųjų Valkininkų bendruomenė, kuriai atstovavo Sigita Švedė, Vytas Česnys ir kt., Dargužių kaimo bendruomenės pirmininkė Aldona Jankauskienė su Elena Kazlauskaite, Žilinų kaimo bendruomenės nariai ir pirmininkė Dalia Šmigelskienė.

Puikų paveikslą padovanojo Valkininkų gyventojai – gydytojas Alfredas Maruška ir Daiva Vilbikienė. Renginio metu visus susirinkusius linksmino Valkininkų folkloro ansamblis „Santaka“ ir Valkininkų seniūnas Antanas Juknevičius su dukromis.

Pasivaišinę šventiniu tortu, 21.00 val. visi rinkosi į aikštę prie bažnyčios, kurioje, kartu su visa Lietuva ir visais pasaulio lietuviais giedojo „Tautišką giesmę“.

Už iškabą, žyminčią bendruomenės namus dėkojame skulptoriui Nerijui Kavaliauskui. Taip pat ačiū tariame visiems, buvusiems kartu šią svarbią Valkininkų bendruomenei dieną.