Kaip ir kasmet klasikinius kūrinius vargonams atliko svečiai iš Lietuvos muzikos ir teatro akademijos. Tai – Vargonų ir klavesino katedros docentė Jarūnė Barkauskaitė ir šios katedros studentai – Milda Atminaitė ir Vladimiras Grudinas. Solistė, LMTA Dainavimo katedros absolventė, dainininkė Jūratė Bielinytė-Zdanienė vargonų muzikos skambesį paįvairino vokaliniais kūriniais.

Bažnyčioje skambėjo įvaIrių pasaulio šalių kompozitorių kūriniai vargonams ir vokalui. Išskirti reikėtų B. Pasquini „Variazione d‘invenzione“. Šis kūrinys skambėjo daugiau nei 15 minučių. Klausytojai galėjo įsitikinti, kaip muzikaliai ir išradingai italų kompozitorius B. Pasquini reiškia savo mintis bei jausmus natose, kurias įdomiai interpretavo jaunasis vargonininkas Vladimiras Grudinas.

Taip pat koncerte skambėjo J.S. Bach, G. Correte, C. Saint-Saens, C. Balbastre ir kitų kitų kompozitorių kūriniai. Koncerto dalyviai galėjo pajusti esantys pilnavertė vargonų muzikos pasaulio dalis, nes didinga vargonų muzika kiekvieną jų kvietė į profesionalumo ir maldos vienybę. Po koncerto bažnyčioje buvo švenčiamos iškilmingos šv. Mišios, kadangi vargonų muzikos koncertas sutapo su titulinių bažnyčios atlaidų bei Šeštinių iškilmės diena. Todėl profesionalų giesmės bei vargonų muzika lydėjo šias iškilmes.

Dėkojame visiems klausytojams, palaikiusiems idėją prasmingai gaivinti klasikinį vargoninės muzikos paveldą savo parapijos aplinkoje. Didžiausią padėką skiriame Lietuvos muzikos ir teatro akademijos svečiams, kurie savo gebėjimais, pasitelkdami visų muzikos instrumentų karalių, užbūrė bažnyčios skliautus ir Valkininkus. Tikimės, kad kitąmet visi mes susirinksime į mažąjį jubiliejų – 5-ąją vargonų muzikos valandą. Taip pat nuoširdžiai dėkojame visiems, kurie prisidėjo prie šio koncerto idėjos įgyvendinimo ir suteikto džiaugsmo valkininkiečiams bei aplinkinių vietovių gyventojams.