Prieš akis – kelio duobės Erfurto gatvėje, kurias kelininkai išpjovė ruošdamiesi pakloti naują asfaltą. Išpjovė ir paliko „marinuotis“ kelioms dienoms. Fotografuota praeitos savaitės trečiadienį ir atėjus penktadieniui vaizdas nė kiek nepasikeitė – automobiliai kratėsi per tas išpjovas, vairuotojai keikėsi, eismas buvo paralyžiuotas.

Aš suprantu, kad kelius reikia tvarkyti, tačiau akivaizdu, kad miesto tarnybos nesusitvarko su paprasčiausia darbo organizavimo užduotimi – duobes užasfaltuoti iškart po to, kai išpjauna seną dangą. Tik tuomet pjauti naują duobę ir iškart ją asfaltuoti. Sudėtinga? Kur nors Rusijoje ar Mongolijoje turbūt neįmanoma, bet mes gal lygiuojamės į kitus pavyzdžius?

O priežastis, matyt, paprasta – duobes tvarko dvi atskiros brigados: viena turi asfalto pjūklą duobėms pjauti, kita – asfaltavimo mašiną. Ir šitos brigados tiesiog negali dirbti kartu.

Ir taip kiekvienais metais - automobiliai kratosi, vairuotojai keikiasi...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Galbūt irgi susidūriate su panašiomis situacijomis kelyje, kai dėl tam tikrų priežasčių trukdomas įprastas automobilių eismas? Siųskite nuotraukas ir nuomones adresu pilieciai@delfi.lt.