Į DELFI kreipęsis vyras pasakojo ne su vienu bičiuliu aptaręs, kad naujas reklamos būdas tapo tikru galvos skausmu. Jo atsiųstose nuotraukose matyti, kad vyrą taip suerzino kelio apsaugos zonoje stovinčios priekabos su reklama. Anksčiau toks reklamos būdas Vilniuje paplitęs nebuvo.

„Žmones piktina ne tik tai, kad primėtyta priekabų pagrindinėse Vilniaus gatvėse ir jos trukdo eismui, ir nežinia, ar gali jos stovėti pagal KET tasykles. Klausimas ir dėl estetinio miesto gatvių vaizdo“, – skundėsi jis.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai DELFI nurodė, kad priekabos su reklama savininkas bus įspėtas, nes KET pažeidžia tik formaliai.

„Reklamą statyti galima tik gavus (Susisiekimo ministerijos, Kelių direkcijos, savivaldybės ar kitų institucijų) leidimą. Transporto priemones statyti galima bet kur, jei tai nepažeidžia KET. O jei ant jų yra reklama, tai ne policijos reikalas. Tai gudrus verslininkų sprendimas reklamuotis ir niekam nemokėti už tai.

Nuotraukoje užfiksuota priekaba stovi buvusioje visuomeninio transporto stotelėje ir tik formaliai pažeidžia KET (tik, kad „gal būt“ stovi kampu į važiuojamąją dalį, ne daugiau). Priekabos savininką mes įspėsim“, – nurodė pareigūnai.

Jie taip pat patikslino, kad pagal KET, „kelių apsaugos zonose draudžiama statyti gyvenamuosius namus ir visuomeninius pastatus, kurie nesusiję su transporto ir keleivių aptarnavimu. Draudžiama įrengti išorinę reklamą automobilių keliuose ir jų apsaugos zonose, taip pat gatvėse ir prie jų, jeigu ji gali užstoti technines eismo reguliavimo priemones, kelio ženklus, pabloginti matomumą, akinti eismo dalyvius, atitraukti jų dėmesį tuo keldama pavojų eismo dalyviams, taip pat draudžiama naudoti reklamą, imituojančią kelio ženklus. Išorinė reklama, įrengta pažeidžiant šiuos reikalavimus, turi būti nuimta, nugriauta ar išmontuota Statybos įstatymo ir kitų teisės aktų nustatyta tvarka. Kelių apsaugos zonose draudžiama statyti paminklinius akcentus­ simbolius, įrengti karjerus, vandens telkinius, sandėliuoti medžiagas be kelio ir žemės savininko leidimo.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (164)