Žaibas supleškino namą

Liūtis, prasidėjusi kažkur rajono pakraštyje ties Tauragnais, greitai pasiekė ir Uteną. Įdomu, jog jau kai kurių tauragniškių žvejų liudijimu, tikras tornadas prasidėjo Tauragno ežere, kai virš bangų pakilo beveik 5 metrų besisukantis vandens stulpas ir tėškėsi į krantą palenkdamas medžius vos ne iki žemės, o kai kuriuos ir išversdamas.

Tuo metu, po 18 val., šalia Limino ežero Bikelių kaime (Kuktiškių sen.) nuo žaibo iškrovos užsidegė namo stogas, dengtas šiferiu, po kuriuo dar buvo likusi ir buvusio skiedrinio stogo danga, todėl, pasak Utenos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos inspektoriaus Daliaus Venslovo, ugniagesiai gelbėtojai gaisro vietoje buvo bejėgiai ką nors padaryti. Didžiulis dviejų galų namas, priklausantis pensininkei Janinai Keblienei, sudegė, liko tik keletas apdegusių sienojų. Gaisro židinį pastebėjo pati šeimininkė ir apie tai 18 val. 16 min. pranešė ugniagesiams gelbėtojams. Atvykusios ugniagesių pajėgos nuo gaisro sugebėjo apsaugoti tik ūkinį pastatą ir namo kieme stovėjusį mobilųjį gyvenamąjį namelį.

Mieste rovė medžius

Viesulas, staiga pakilęs Dauniškio ežere, prie „Pas Loretą“ kavinės išrovė vieną žilvitį, o Aušros g. 41 namo kieme – kitą, kuris užvertė net pusę gatvės. Toliau įsismarkavęs vėjas smaginosi Aušros gatvėje, ties mokykla-darželiu „Varpelis“ raudamas medžius bei kaip plunksnas nešiodamas popieriaus ir plastiko surinkimo konteinerius. Įdomu, jog prieš tai didelis vėjo gūsis nuvertė autobusų sustojimo vietos paviljoną. Toliau uraganas pasuko link naujojo Vyžuonos parko, kuriame, kai kurių uteniškių skaičiavimais, išrovė arba apgadino per 100 medžių, bandė paskandinti prekybos centro „Maxima“ lankytojus, kurie, norėdami pasiekti kai kurias prekes, turėjo bristi per daugiau nei 1 cm vandens upelius. Uraganas, ties Utenos sporto arena patikrinęs eglių tvirtumą, pasisuko į Taikos gatvės pradžią, kurioje ties devynaukščiais paguldęs keletą, kaip gyventojai tvirtino, dar 1980-aisiais sodintų žilvičių, nuskubėjo į Naujasodžio gatvę, kur, kaip ir kitose vietose, plėšė ne tik namų stogus, bet ir medžių šakas.

Pasisukiojęs Utenoje, visą savo įtūžį gamtos siaubūnas išliejo ties Vyžuonėlėmis – šalia kelio išvertė, išsukiojo ar išrovė dar Veriovkino dvaro gyvavimo laikais sodintus šimtamečius ąžuolus, klevus ir beržus. Pakelėje link Kaliekių dar pasigavęs išvertė vieną kitą silpnesnį medelį ir laukuose nurimo, liūtį nunešdamas link Debeikių (Anykščių r.).

Dėkojame ir DELFI skaitytojui, kuris taip pat atsiuntė nuotraukų: