Tai kaipgi aš užsikrėčiau tuo savo hobiu?

Kadangi esu paauglys, mane domina viskas, kas įdomu ir mano rankomis neišbandyta. Nors iš tiesų koks aš paauglys, dar tik 13-uosius metus einu.

O viskas buvai taip... Tiesiog labai paprastai. Mano šeima dalyvavo vestuvėse. Na, ir žinoma, tėvai man padavė kamerą ir sakė viską būtinai nufilmuoti. Ir ką jūs manot, taip smarkiai nebuvau „užsikabliavęs“ nuo tada, kai pirmą kartą išvydau kompiuterį. Be abejo, ta mano fimuota medžiaga buvo ne itin aukštos kokybės ir man tas filmavimas tapo grynu narkotiku.

Po vestuvių nebegalėjau nustoti filmuoti. Tai dabar visi netgi pradėjo vadinti mane operatoriumi „Kipsu“. Tik po to sužinojau, kodėl mane taip vadino, o todėl, kad buvo toks personažas, berods estų sukurtame filmuke „Operatorius Kipsas“, kuris viską įamžindavo su savo kamera. Tai ir aš toks viską filmuoju su kamera.

Hobis tapo nebevaldomas...

Mano kompiuteryje daugiausiai vietos yra užėmę ne kompiuteriniai žaidimai, kaip pas dažną mano bendraamžį. O užima netgi apie 150 Gb mano sukurtų, nesumontuotų video medžiagų. Tas mano hobis viską filmuoti tapo labai nevaldomas. Visur, kur tik vykstu, visados turiu po ranka pasiėmęs filmavimo kamerą. Anksčiau buvo nelabai malonu filmuoti, pvz., gatve einančius žmones, ar kokias nors vietas, kur yra žmonių. O dabar net įprasta gaudyti puikius kadrus. Filmuoju dabar ir mokykloje. Tik koks nors didesnis renginys - aš iškart nufilmuoju. 

Per tuos trejetą metų išmokau kelias pagrindines operatorių taisykles. Nebėra mėtymosi filmuojant. Stengiuosi per visą renginį neišjunginėti kameros, o visą laiką filjmuoti ir po to montuoti. 

Ateities planai ir mano statomas filmas

Jau nuo žiemos pradėjau sukti ir kino juostą. Kažkaip subūręs draugų komandą jiems išdalinau scenarijų. Filmuodami, tą mano scenarijų tobulinome tikrai ne vieną, ne du ir ne tris kartus. Dar prieš filmuojant tą didįjį savo filmą, sukūriau net logotipą savo filmams žymėti, ar pan. 

Ateityje žadu 100 proc. rinktis operatoriaus arba režisieriaus karjerą. Ir labai norisi į Lietuvos kiną inešti labai smarkų naujų permainų vėją!

Šiek tiek apie „Tauro filmus“

Mano filmukams reikėjo ir logotipo. Jo pavadinimas yra „Tauro filmai“. Tą logotipą dariau, na, geras dvi dienas tai tikrai. Tas pavadinimas jums gali atrodyti apie kažkokį gyvūną taurą. Deja, šio logtipo pavadinimas kilęs kita prasme. Kadangi gyvenu Tauralaukyje, ir pavadinau „Tauro filmai“, o ne „Tauralaukio filmai“, nes ir gražiai skamba ir gan trumpas pavadinimas.

„Tauro filmų“ gyvavimo laikas nelabai ilgas. 2012 metų sausio 1 d. sukako tik vieneri metukai. Nors filmavimu užsiiminėju jau gerus trejus metus. 

Tikiuosi, niekados nepasveiksiu nuo šito nuostabaus hobio...