„Niekam ne paslaptis, kad šią oro savaitę temperatūra Vilniuje tikrai žiemiška. Gyvenu apie 45 minutės troleibusu nuo darbo, o kadangi dirbu centre, rasti, kur statyti automobilį – dažna problema. Taigi, jau kurį laiką važinėju į darbą viešuoju transportu“, – DELFI rašė skaitytoja.

Vis dėlto, orams stipriai atšalus, ji susidūrė su nemalonia problema – šalčiu, kuris persekioja ne įlipus į troleibusą.

„Anksčiau daug metų važinėjau autobusu, o dabar, pakeitus gyvenamąją vietą, važinėju troleibusais. Pasirodo, žiemą troleibuse temperatūra nesiskiria nuo lauko temperatūros. T.y. jei lauke -20, tai viduje bus tiek pat. Pamačiusi, kad temperatūra savaitės pradžioje laikysis žemiau -20 laipsnių, nusprendžiau važiuoti žemagrindžiu troleibusu. Pagal grafiką toks važiuoja vienas per valandą“, – stebėjosi ji.

„Į darbą nežmoniškame šaltyje – norma?“, – retoriškai klausė skaitytoja.

DELFI kreipėsi į UAB „Vilniaus viešasis transportas“, kurio technikos direktoriaus pavaduotojas Jurijus Komarovas pakomentavo situaciją. Jo teigimu, troleibusų salonas šildomas, tačiau ryte dar nespėja įšilti po naktinės atstovos parkuose

„Ruošiant troleibusus žiemai buvo patikrinti salonų šildymo prietaisai visose transporto priemonėse. Rasti trūkumai pašalinti. Atšalus orams papildomai buvo patikrinti visi eksploatuojami mieste troleibusai. Nešildomų salonų neaptikta. Atkreiptinas dėmesys, kad dauguma keleivių skundų dėl šaltų salonų gaunama rytinėmis valandomis, kai troleibusai, esant žemai temperatūrai, dar nespėja įšilti po naktinės atstovos parkuose. Gaila, bet tai sutampa su intensyviu Vilniaus gyventojų važiavimu į darbą“, – paaiškino J. Komarovas.

Jis pridūrė, kad galimi atvejai, kai šildymo prietaisai sugenda eksploatacijos metu: „Stengiamės tokius troleibusus operatyviai išaiškinti ir pakeisti techniškai tvarkingais“.

Vis dėlto, pasak J. Komarovo padažninti naujesnių troleibusų tvarkaraščių nėra galimybių.

Galbūt norite išsakyti savo nuomonę apie viešąjį transportą Vilniuje? Jos laukiame el.paštu pilieciai@delfi.lt. Taip pat rašinius galite siųsti naudodamiesi žemiau esančia nuoroda:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (491)