Šeštadienio vakarą iš Kauno į Vilnių vykusiame 3 klasės traukinyje neveikė nė vienas tualetas, tad keleviaims, kuriuos prispyrė gamtinis reikalas, teko pakentėti, kol traukinys sustos galinėje stotyje.

Kelionė šiuo traukiniu nuo pradinės stoties iki Vilniaus trunka apie 1,5 valandos. Vienoje iš stočių įlipus keletui kelevių, pagalbos buvo kreiptasi į geležinkelio darbuotoją. Traukinio konduktorius, paprašytas atrakinti tualetą, atkreipė keleivio dėmesį į vagono priekyje ant grindų suledėjusį vandenį, vėliau maloniai paaiškino, kad tualetai neveikia dėl itin paprastos priežasties – jie yra užšalę.

Žinoma, negalima kaltinti Lietuvos geležinkelių, mat jie prieš šaltį bejėgiai taip pat kaip bet kuris iš mūsų. Tad patartina net labai skubant ar vėluojant stotyje užsukti į tualetą, kad kelionės negadintų papildomos mintys apie traukinio greitį ir siūbavimą.

Tiesa, nepamirškite liaudyje gerai žinomo posakio, kad traukinys š...... nelaukia. Belieka konstatuoti faktą, kad 3 klasės traukiniai tikrai yra mažiau patogūs už 2 klasės traukinius, nors bilieto kaina skiriasi vos 85 centais.