Jį B. Dzikavičiūtė-Kairienė nufotografavo Totoriškių kaime Kamajų seniūnijoje. Moteris į paukštį atkreipė dėmesį, nes jis jai pasirodė didesnis už kitus.

DELFI kreipėsi į Lietuvos ornitologų draugiją, kurios narys, biologas-ekspertas Gintaras Riauba patvirtino, kad DELFI skaitytoja iš tiesų įamžino vapsvaėdį – pernis apivorus.

„Tai Lietuvoje plačiai paplitęs, tačiau tikrai retas ir saugomas vanaginių paukščių būrio sparnuotis. Iš gentainių išsiskiria tuo, jog maitinasi plėviasparnių vabzdžių, dažniausiai įvairių vapsvų, perais, todėl iš žiemojimo vietų sugrįžta bene vėliausiai iš visų plėšriųjų paukščių“, – paaiškino G Riauba.

Pasak specialisto, vapsvaėdžiai gyvena įvairiame kraštovaizdyje: lizdus krauna medžiuose, net ir nedidelėse giraitėse, tačiau veisimosi vietos aplinkoje turi būti atvirų natūralių pievų, ganyklų, didelių miško aikščių ar kirtaviečių. Atvirame kraštovaizdyje šie paukščiai lengviausiai susiranda jiems įprasto maisto – žemėje lizdus įsirengusių vapsvų.

Įamžinote įdomų gyvūną ar gamtos reiškinį? Siųskite nuotrauką pilieciai@delfi.lt su prierašu „Gamta“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)