Jie pasakojo, kad sausio mėnesį buvusio Vilniaus mero Artūro Zuoko buvo pažadėta tėvelius, kurių vaikai lankys darželius ir lopšelius nuo šio rugsėjo, pirmą mėnesį atleisti nuo vaiko ugdymui skirto mokesčio, tai yra 14,48 eurų.

Šis pažadas buvo patalpintas savivaldybės puslapyje sausio 21 d., pranešant apie keičiamą registracijos į darželius tvarką. „Be to, savivaldybė atsižvelgusi į patirtus nepatogumus, tėvelius, kurių vaikai lankys darželius ir lopšelius nuo šio rugsėjo, pirmą mėnesį atleis nuo vaiko ugdymui skirto mokesčio, tai yra 14,48 eurų (50 Lt)“, – buvo rašyta pranešime.

„Šią savaitę gavome kvitus už rugsėjį – šis mokestis nebuvo panaikintas. Paskambinus į savivaldybės švietimo skyrių, buvo atsakyta, kad tai tik ano mero pažadai, dabar yra jau kitas vadovas“, – piktinosi tėveliai.

DELFI kreipėsi į Vilniaus savivaldybę patikslinti, ar pažadas Vilniaus tėveliams nebus išpildytas. Pasak Vilniaus vicemero Valdo Benkausko, Vilniaus miesto savivaldybė neketina pildyti buvusio mero A.Zuoko pažadų

„Šitas pažadas tėvams buvo daugiau asmeninis pažadas, nes mes savivaldybės biudžete tokių numatytų pinigų neradome, nors meras turėjo kelis mėnesius tai padaryti. Mes stengiamės savomis priemonėmis spręsti vietų trūkumo darželiuose problemą. Nuo šių metų rugsėjo privačius darželius lankantiems vaikams pradėtos mokėti 100 eurų kompensacijos, pakeista ir registracijos tvarka, kai pirmenybę turės ne anksčiau užregistruoti vaikai, o anksčiau gimę.

Siekiant sumažinti vietų trūkumą planuojami savivaldybės darželiai ir intensyviai dirbama pritraukiant privačias iniciatyvas. Savivaldybės sklypuose, esančiuose tokiuose rajonuose, kur ypatingai trūksta ikimokyklinio ugdymo vietų (Pašilaičiai, Pilaitė, Verkiai) bus statomi darželiai steigiant su privačiais vystytojais bendras viešąsias įstaigas“, – savivaldybės poziciją išsakė V. Benkauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)