Vieną iš skaitytojo skundų, kuriame buvo nurodytas bandymo registruoti laikas, patikrino E.miesto departamentas. Išvada – skaitytojo atsiųsto pranešimo metu sėkmingai registravosi du vilniečiai:

REGDATE` >= '2015-12-16 22:30:00'

REGDATE`

Kaip primena Vilniaus savivaldybė, prieš keletą dienų prasidėjusi registracija į sostinės darželius kitiems metams, tęsis iki pavasario. Skubėti registruotis dabar tikrai nėra būtina – kai nebeliko ydingo principo „kas pirmesnis – tas gudresnis“, prašymus galima registruoti iki pat 2016 m. balandžio 30 d. 2017 ir vėlesniems metams, bet kada.

„Po to, kai savivaldybė tėvams suteikė galimybę pasirinkti registracijai patogiausią metą, elektroninė prašymų priėmimo sistema veikia sklandžiai“, – DELFI patikino Vilniaus savivaldybė.

Nuo vakar vakaro iki šiandienos ryto be trikdžių buvo pateikta 60 prašymų.

Registracija vyksta elektroninėje erdvėje – centralizuotoje prašymų pateikimo sistemoje darzelis.vilnius.lt.

Prioritetas teikiamas tėvams, kurių deklaruota gyvenamoji vieta ne mažiau kaip 2 metus buvo Vilniuje; vaikams iš daugiavaikių šeimų (auginančių 3 ir daugiau vaikų); vaikams, kurių brolis ir sesuo lanko tą pačią įstaigą.

Vilniečiai gali registruoti vaiką į darželį vos jam gimus. Anksčiau užpildyti prašymai priimti vaiką į darželį tebegalioja ir iš naujo vaiko registruoti nereikia.

Nuo gruodžio 15 dienos prasidės nauja registracija į darželius tiems, kas iki šiol dar nebuvo užsiregistravę. Pildant naują prašymą priimti vaiką ar pakeisti darželį, panaikinamas ankstesnysis prašymas ir prarandama buvusi vieta eilėje.

Savivaldybės pagrindinis siekis, kad po trejų metų visi norintys lankyti darželius galėtų pasirinkti ir gauti jiems tinkamiausią vietą, ir tam pasitelktas visas kompleksas naujų sprendimų. Nuo kito rudens tikimasi sukurti papildomai dar beveik 800 naujų vietų, pritaikius darželiams remontuotinas savivaldybės patalpas (darželiai „Ąžuolas“, „Gluosnis“, „Malūnėlis“). Pagal 100 eurų programą sukurta papildomų 1 000 vietų privačiuose darželiuose. Šiuo metu aiškinamasi, kiek daugiau vaikų kitąmet galės priimti privatūs Vilniaus darželiai, ir kiek dar tėvų galės pasinaudoti 100 eurų kompensacija. Spręsdama vietų stygiaus sostinės darželiuose problemą, miesto Taryba vakar nusprendė nustatyti mažesnę verslo liudijimo kainą Vilniaus teritorijoje dirbančioms vaikų auklėms – joms taikomas vos 1 euro simbolinis pajamų mokestis.

Norite papasakoti savo patirtį? Jūsų istorijų laukiame el.paštu pilieciai@delfi.lt. Taip pat mintis galite siųsti naudodamiesi žemiau esančia nuoroda: