Kelios kartos užaugo su Tetos Betos vedama laida „Labanakt, vaikučiai“, o šių dienų vaikai su Teta Beta gali susitikti kiekvieną darbo dieną televizijos kanalo LRT Kultūra laidoje „Labanaktukas“.

Laida pradėta transliuoti nuo 2015 m., kaip laidos „Labanakt, vaikučiai“ tąsa. Vedėja, nuo vaikystės būdama didelė knygų mylėtoja, ir savo laidoje propaguoja knygų skaitymą vaikams prieš miegą skaitydama ištraukas iš geriausių pasaulio ir lietuvių autorių kūrinių. Laidoje rodomi animaciniai filmukai, susitinkama su įdomiais žmonėmis, pabaigoje skamba Laimio Vilkončiaus atliekama dainelė „Dėdė Miegas“, kuri vaikučius palydi į sapnų šalį.

Su Teta Beta galima pabendrauti ir sekmadieninėje jos rengiamoje ir vedamoje LRT radijo laidoje „Tetos Betos viktorina“, kuri yra skirta visai šeimai. Pakviesta atvykti į biblioteką, Bernadeta Lukošiūtė mielai sutiko, sakydama, kad biblioteka yra pati mieliausia ir šilčiausia vieta, kurioje gali apsilankyti. Mažieji bibliotekos lankytojai dalyvavo „Tetos Betos viktorinoje“, kurioje buvo daug įdomių klausimų apie augalų ir gyvūnų pasaulį, klausėsi sakmių ir turėjo atspėti jų veikėjus.

Visi klausimai sugalvoti pačios vedėjos, semiantis informacijos iš įvairių knygų. O gamtos tematika pasirinkta ne šiaip sau – Bernadeta daug laiko praleidžia gamtoje, žavėdamasi ja ir stebėdama, todėl dar vienas laidos tikslas – paskatinti domėtis gamta, pamilti jos grožį, gyvūnus, augalus.

Klausimai buvo ne iš lengviausių, Teta Beta patarė prieš atsakant neskubėti, gerai pamąstyti, pasukti galveles. Viktorinos metu vaikai išgirdo iki šiol negirdėtų sakmių ir istorijų apie tai, kodėl kregždė turi raudoną pagurklį, kokį augalą indėnai vadina Baltųjų pėda ir, kad vyturys atsirado iš žmogaus prakaito ir žemės grumsto, o vandens lelijos – iš žvaigždžių žiežirbų. Aktyviausi viktorinos dalyviai buvo apdovanoti knygomis ir skirtukais. Viešnia pati yra išleidusi knygelę vaikams „Kai šalia Teta Beta“, kurioje daug įdomių istorijų apie augalus, paukščius, vabzdžius ir žvėris.

Atsisveikindama Teta Beta palinkėjo vaikams kuo mažiau laiko praleisti prie mobiliųjų telefonų, džiaugtis vaikyste, branginti gyvenimą. Jeigu apima liūdesys ir atrodo, kad niekas nebeįdomu, ji patarė tapti savanoriais ir aplankyti vaikus, sergančius onkologinėmis ligomis, pabendrauti, pažaisti, paskaityti jiems knygutę. Kelios valandos praleistos su sergančiais vaikais padės suprasti, kokie mes esame laimingi, galime eiti kiekvieną rytą į mokyklą, žaisti, bėgioti, daryti tai, kas mums patinka.

Viešnia paskatino vaikus piešti, o piešinius siųsti laidai „Labanaktukas“ ir pažadėjo, kad visi piešinukai bus demonstruojami laidos metu. Lentvario bibliotekai viešnia padovanojo onkologinėmis ligomis sergančių vaikų kūrybos knygelę „Katukų Tukų pasakos“, sukurtą projekto „Gėrio menas“ organizuojamų edukacinių-kūrybinių dirbtuvių metu. Ją išleido Vytauto Kernagio fondas.

Šis susitikimas patenkino ne vien tik vaikų smalsumą; suaugusiems buvo malonu gyvai išgirsti švelnų, ramų balsą, kuris vaikystėje kiekvieną vakarą suburdavo prie televizijos ekrano, vienintelės tų laikų laidos, skirtos vaikams – „Labanakt vaikučiai“.