Tai lėmė aplinkkelio atidarymas (Gurių g. jungia Minsko plentą su Juoduoju keliu, Pavilniu) bei nesibaigiančios statybos mūsų rajone. Esame dėkingi Vilniaus miesto savivaldybei už 58 maršruto autobusą. Anksčiau iki artimiausios stotelės reikėdavo eiti iki Juodojo kelio. Dabar stoteles turime prie pat namų. Atrodytų, ko dar reikia?

Prasidėjus šaltajam sezonui, kuomet temsta anksti, „išlindo“ problema - gatvės apšvietimas. Gurių g. ilgis yra apie 2 km. Apšviesta ji tik keliose vietose - ties triaukščių namų kvartalu, ties vienu nuosavu namu ir gatvės pradžioje, prie pat Juodojo kelio. Tuo tarpu šaligatvio mūsų gatvėje nėra visus 2 km (tai antra problema). Todėl visi pėstieji pėdina važiuojamąja kelio dalimi.

Kol kas atšvaitai mūsų visuomenėje nėra sąžiningai naudojami, tad pėstįjį tamsiu paros metu pastebėti būna sunku. Greitis iki 40km/h ribojamas tik trumpoje atkarpoje. Anksčiau buvo „gulintis policininkas“, bet jį išmontavo pradėjus važiuoti visuomeniniam transportui. Ties triaukščių namų kvartalu yra įrengta raudona perėja. Vairuotojai prie jos lyg ir turėtų mažinti greitį, nes ji iškyli, matoma iš tolo, tačiau per ją skriejama visu greičiu.

Kreipėmės į savivaldybę, kad paaukštintų, tačiau atsakymas buvo trumpas - „ji atitinka reikalavimus“. Vasarą ją tik paryškino raudonais dažais ir tiek. Per ją kai kurie vairuotojai sugeba dar ir lenkti. Retas sustoja praleisti pėstįjį.

Manau, šios problemos kelia pavojų tiek vairuotojų, tiek Kalnėnų gyventojų saugumui. Juk bet kada gali įvykti eismo įvykis su tragiškomis pasekmėmis.