Net radęs specialiai tam skirtą dėžę, negali būti tikras, ar joje dar liko vietos. Ką daryti, kai tokios ekskrementų dėžės perpildytos? Manau, naivu tikėtis, kad šuns šeimininkas su augintinio „turtu“ maišelyje keliaus per miestą ieškodamas tokios dėžės.

Perspėjimų, tokių kaip kad šunų išmatų nerenkantiems šeimininkams gresia baudos tikriausiai yra daugiau, nei yra tam skirtų dėžių...

Nufotografavau vieną tokią šiukšliadėžę – ji yra vaikų žaidimo aikštelėje, Kaune, Prancūzų g. Jau keturias dienas iš eilės stebiu štai tokį vaizdą.

Atviras klausimas Kauno savivaldybei: kas atsakingas už dėžių valymą, kada jas valo ir kur tokiu atveju išmesti šuns ekskrementus – į buitinių atliekų konteinerį? O gal dėti į kišenę?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite pasidalyti mintimis? Rašykite mums el.p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Patirtis“!

Gavus skaitytojos skundą, DELFI kreipėsi į Kauno savivaldybę. Portalui buvo perduota bendrovės „Kauno švara“ atstovų informacija, kad šiukšliadėžė buvo sutvarkyta.

„Šiandien ryte (sausio 18 d.) išvalyta Jūsų minėta šiukšliadėžė, skirta šunų ekskrementams surinkti. Šios dėžės būna kartais perpildytos, kai gyventojai jas naudoja ne pagal paskirtį (pvz. įmeta maišelį su buitinėmis atliekomis)“, – nurodoma bendrovės komentare.

Pasak savivaldybės, „Kauno švara“ yra atsakinga už dėžių valymą. Bendrovė pastebėjo, kad labai dažnai pritrūksta pačių žmonių sąmoningumo, kai buitines atliekas meta būtent į dėžes, skirtas šunų ekskrementams.

„Norėtųsi paraginti kauniečius būti atsakingiems už savo poelgius, neteršti aplinkos ir atliekas mesti tik į tam skirtas šiukšliadėžes“, – sakė savivaldybės atstovai.