„Nes negaliu jų laikyti, neturiu už ką sterilizuoti, vasarą prasideda sodas...“. Tai kam reikėjo prieš tą pusmetį jas temptis namo?! Tada juk parsinešė jausdama daranti kilnų darbą, nes „gaila“.
Kaip gerai, kad po pusės metų pasidaro nebegaila... (čia toks mokėjimas kardinaliai kas minutę keisti požiūrį su patirtimi ateina, ar kaip?). Gerai, žmogus pagyvenęs, ilgai nesigilinsime į neadekvačius jos sprendimus.

Laimei, sesutės buvo atgabentos į normalią gydyklą, kur veterinarai dėl šimto litų neatima sveikiems gyvūnams gyvybių, o skambina gyvūnų mylėtojams. Bet vos sužinoję, sprendimą turėjome priimti greitai, nes bobulytė, neperėmus globos tuoj pat, būtinai ras kitą klinką, kur be ilgesnių diskusijų bus padarytas „degantis darbas“. Kur dėtis eilinį kartą?

Ačiū Irenai ir Gintarei, kurios nuvažiavo paimti pasmerktų mirčiai gyvūnų. Nuspręsta patikrinti jų sveikatos būklę (neaišku, kuo šertos, kokiomis sąlygomis gyveno). Atlikti kraujo tyrimai, viskas gerai. Suduoti vaistai nuo parazitų. Laukia sterilizacijos, skiepai. O toliau - namų paieška. Labai jaudinamės, kad gyvūnų nepavyks greitai padovanoti.

Globą turime, bet ne amžiną. Svarstomas variantas kraštutiniu atveju kateles grąžinti tai močiutei, bet labai gerai suprantame, kad geruoju tai gali nesibaigti. Išveš jas į sodą, tada rudenį neturės kaip parsivežti ir nuspręs palikti „Dievo valiai“, nes pvz., „per sunku rūpintis, nėra sveikatos, joms laisvėj geriau arba artėja Vėlinės...“.

Šio žmogaus motyvus labai sunku nuspėti - juk sugebėjo atnešti jas numarinti, todėl neaišku, kas šaus į galvą po kelių mėnesių. Bandysime sesutes dovanoti. Mažytės prisibijo svetimų žmonių, joms reikia bendravimo, dėmesio. Panašu, senolė šiam reikalui neskyrė laiko.

Tokie „genialūs“ sprendimai labai brangiai kainuoja tiems, kam rūpi. Todėl labai prašome visų gerų žmonių prisidėti prie sesučių gelbėjimo: tyrimų, stacionaro, skiepų, sterilizacijų.

Apžiūra, tyrimai, vaistai nuo parazitų - 160 Lt.
Sterilizacijos - 180 Lt.
Stacionaras - 100 Lt.
Išlaikymas - kiek galėtumėte, būsime labai dėkingi. Nežinia, kiek jas turėsime po savo sparnu.

Labai ačiū už Jūsų pagalbą.

Dabar tik džiaugiuosi tuo, kad bobulė įsėdo į reikiamą autobusą, nuvežusį ją į gydyklą, kur katytėms buvo duotas šansas gyventi. Visą šią savaitę plūsta identiški skambučiai „užmigdysim, arba paimkite“. Kada tai liausis!

Susisiekti: info@rainiukas.lt, 868973782, 861558898 (VšĮ „Rainiukas“)