Taigi, šį savaitgalį susitikome su draugais ir nusprendėme laiką praleisti kavinėje/klube „Guboja“, kuris yra Šiauliuose, pietiniame mikrorajone.

Ir tai tikrai nebuvo tas pirmas kartas, kai savaitgalį kur nors išeiname: ne vieną kartą teko lankytis klubuose ir iki šiol nieko panašaus nebuvo. Nukeliavę į minėtą kavinę/klubą, prie įėjimo sutinkame apsaugos darbuotoją, kuris visus įleidžia, o pamatęs mane, kad esu su vežimėliu, staiga užtveria kelią ir pasako, kad nebūsiu įleistas. Kai pasiteiravau, kodėl, atsakė, kad nėra vietos.

Kai iš šios kavinės išėjo lankytojas, paklausėme, ar tikrai visos vietos užimtos. Jis atsakė, kad laisvų vietų yra daug. Tai išgirdęs apsaugos darbuotojas pasakė, kad tai yra šokančių žmonių vieta, kurioje aš trukdysiu šokantiems su savo „kėde“ ir esu nepageidaujamas.

Esu jaunas 29 metų vaikinas, kuriam sėdėti namuose kiauras dienas nėra pati didžiausia pramoga, nepaisant judėjimo vežimo pagalba. Esu gana aktyvus žmogus. Kaip ir minėjau, tokiose vietose teko lankytis ne kartą, tačiau pirmąsyk teko susidurti su tokia atvira diskriminacija ir dar kartą įsitikinti, kokio mentaliteto žmonės pas mus gyvena, pamatyti, kad dar nesame ta Europos lygio valstybė, kurioje visi gali jaustis lygūs, nepaisant rasės, religijos, seksualinių pažiūrų ar, kaip mano atveju, fizinės formos.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

DELFI susisiekė su „Guboja“ kavinės atstovais. Telefonu atsiliepusi moteris teigė, kad vaikinas buvo neįleistas todėl, kad patalpoje buvę per daug žmonių – dėl šios pačios priežasties neįleista ir visa su juo buvusi kompanija.

Pasak kavinės atstovės, vaikinas lankėsi pas juos jau ne pirmą kartą. „Vasarą buvo atvykęs, įleistas, nors ir tada žmonių buvo daug“, – sakė moteris, patikinusi, kad tada jam suktis šokių aukštelėje niekas netrukdė.