Vienas DELFI skaitytojas šį sprendimą tikrai vertintų teigiamai – savaitgalį, kol jis dar nebuvo priimtas, skaitytojas atsiuntė nuotraukas, kuriose teigia užfiksavęs neatsakingai su ginklais besielgiantį pareigūną.

„Manau, tikrai nesunku būtų pakartoti Igorio istoriją, – rašė jis. – „Kalašnikov“ – kaip draugas ant kėdės“. Jis atsiuntė nuotraukas, kuriose, jo teigimu, užfiksuota, kad ginklas, pareigūnams sėdint prie stalo viešoje vietoje, padėtas ant kėdės. „Ar tokia automatinio ginklo paskirtis ir ir laikymas? Manau, kad pareigūnai vis tiek ir toliau elgiasi neatsakingai ir ne pagal taisykles. Ar aš klystu?“, – teiravosi skaitytojas.

Kadangi tikėtina, kad į kėdę atremtas objektas skaitytojo nuotraukose yra ginklas, DELFI persiuntė gautas nuotraukas policijos pareigūnams ir pasiteiravo, ar iš vaizdo jose pareigūnai su ginklu elgiasi atsakingai.

Policijos departamento prie VRM Komunikacijos skyriaus viršininkas Ramūnas Matonis, pamatęs nuotraukas, pakomentavo, kad „ginklas neturėtų būti dedamas ant kėdės, jis privalo būti pas pareigūną.“

„Policijos pareigūnas, gavęs tarnybinį ar specialiosios paskirties ginklą, privalo užtikrinti ginklo švarą, priežiūrą ir saugumą. Automobiliuose specialiosios paskirties ginklai laikomi rankose, šaunamojo ginklo vamzdį nukreipus saugia kryptimi, arba specialiai tam įrengtuose laikikliuose, jei tokie įrengti. Palikti ginklą automobilyje be policijos pareigūnų priežiūros griežtai draudžiama, – sakė R. Matonis. – Pareigūnams griežtai draudžiama: palikti šaunamąjį ginklą nesaugiai be priežiūros; laikyti ir turėti tarnybinį šaunamąjį ar specialios paskirties ginklą esant apsvaigusiam nuo alkoholio, vaistų ar kitų svaiginančių medžiagų. Leidžiamas alkoholio kiekis kraujyje negali būti didesnis kaip 0,00 promilių.“

Jo teigimu, už policijos pareigūnams paskirtos ir išduotos policijos ginkluotės saugumą bei priežiūrą atsako patys policijos pareigūnai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (574)