Iš skaitytojo atsiųstu nuotraukų matyti, kad tai – žaltys: roplio galvos šonuose matomos dvi geltonos dėmės, žmonių paprastai vadinamos „geltonomis ausimis“.

Grynas.lt jau ankščiau rašė, kad šie geltonskruosčiai žalčiai - gana judrios ir greitos gyvatės, kurios gerai plaukioja ir nardo. Po vandeniu išbūna apie tris minutes. Jos nėra nuodingos ir pavojingos žmonėms. Negalėdami pabėgti nuo persekiotojų, šie žalčiai šnypščia ir gąsdina staigiais galvos judesiais. Pagauti ginasi išpurkšdami iš kloakos labai nemalonaus kvapo, balkšvai gelsvą skystį. Jei reikia, apsimeta negyvais. Tuomet suglemba, išsižioja, tačiau paleisti greitai „atgyja“. Žalčiai gyvena vandens telkinių pakrantėse, užliejamose pievose, pelkėse, drėgnuose miškuose, jie sutinkami ir prie sodybų, senose kirtavietėse.

Šie ropliai medžioja sausumoje ir vandenyje, grobį ryja gyvą, minta varliagyviais, jų buožgalviais, kartais driežais, mažomis žuvytėmis ir smulkiais paukščiais ir žinduoliais.

Žaltys – ne pirmas įdomus skaitytojų radinys. Praėjusią savaitę jie į DELFI Pilietį keipėsi pamatę didžiulį vorą bei šliužą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)