Sveiki, noriu perspėti apie gręsiantį pavojų.

Prieš pora dienų sulaukiau telefoninio skambučio. Prisistatė vyras pavarde Jagminas iš SODROS. Pradėjo sakyti, kas aš, kur gyvenu, ką šiuo metu veikiu. Įsivaizduokite, viskas teisinga: adresas tas, vardas, pavardė irgi. Net, kad auginu vaiką šiuo metu, žino. Ko verta SODROS duomenų apsauga, taip visur deklaruojama?

Paaiškino, kad kol dirbau, darbdavys apdraudė mano gyvybę. Susidarė permoka, kurią norį grąžinti.

Apsidžiaugiau - praturtėsiu. Pradėjo klausti, kur pervesti pinigus. Sakau ten, kur vedat kas mėnesį išmoką vaikui auginti. Sako, susiraskite sutartį su banku, ar ji tikrai galioja.

Pyktelėjau, kam, juk tik prieš kelias dienas gavau iš SODROS pinigus.

Sako, gal norite kitur, juk kitokie pinigai. Ne, nenoriu. Galvoju, nu ir kontora, skirtingi darbuotojai negali susirasti savo bazėje duomenų. Nieko daugiau neklausė, tik pažadėjo dar paskambinti. Aišku, nesulaukiau. Tuo metu paskambinau į TEO.

Aišku, numerio, kas man skambino, negavau. Jie negalį man jo pasakyti.

Tada paskambinau darbdaviui, patikino, kad mano gyvybės jie nedraudė. Na, aišku, kada taip jau būna, ypač per SODRĄ. Skambinau į SODROS padalinį: tokio darbuotojo nėra.

Viskas susidėjo į vietas: nepraturtėsiu, bet ir „nenubiednėsiu“, juk nieko asmeniško nepasakiau. Bet vakar, kaip tyčia, per vietinę TV mačiau reportažą apie moterį, kuri pasielgė kitaip... Dabar turi grąžinti jos vardu sukčių paimtą kreditą...

BŪKIME ATSARGŪS. ASMENINIAI DUOMENYS PRIKLAUSO MUMS, O NE KAŽKAM. SAUGOKIME JUOS, TUO PAČIU IR SAVE.