Vilnius, balandžio 25, yla pagaliau išlindo iš maišo: kompanija „Google“ turi slaptą labaratoriją! Šiai dienai žinoma, jog laboratorija yra pavadinta „Google X“, taip pat, joje gimsta šimtai neįtikėtinų idėjų, o tuzinas žmonių jau darbuojasi su keliais paslaptingais projektais, kuriuos mes, paprasti žmonės, laikytume tiesiog nerealiais. Laboratorijos vieta iki šiol nėra žinoma ir „Google“ valdžioje dirbantys žmonės yra tokie paslaptingi, jog net ne visi darbuotojai žino, jog ši iš tiesų egzistuoja. Kaip bebūtų, pats „Google“ paviešino nuotraukas bei filmuką apie neįtikėtiną nešiojamąjį kompiuterį + išmanųjį telefoną + GPS navigacijos įrenginį akinių pavidalu. Kas galėtų tuo patikėti?

Šis projektas pavadintas „Project Glass“ ir visų pirma yra įrenginys, kuris atrodo kaip akiniai, bet atlieka daugybę funkcijų. Šie akiniai, valdomi balsu, gali skambinti arba siųsti trumpąsias SMS žinutes, įrašyti ir rodyti priminimus, naršyti internete, nurodyti kelią iki norimos vietos, filmuoti bei fotografuoti bei groti kaip muzikos grotuvas. Mokslininkai vis dar dirba tobulindami šį prietaisą, siekdami pritaikyti naudojimui kartu su korekciniais akiniais.

Kaip rašoma NYtimes.com, „Google X“ laboratorijoje dirba geriausi iš geriausių robotų technikos kūrėjų bei elektrikos inžinierių iš „Microsoft“, „Nokia“ laboratorijų, New York‘o universiteto bei kitų lyderiaujančių institucijų. Laboratorijos lyderis yra Sebastian Thrun - vienas geriausių robotų technikos bei dirbtinio intelekto ekspertų pasaulyje. Taip pat joje dirba daug gerų jaunų ir potencialių mokslininkų, kurie jau garsūs savo darbais.

Nors žmonės pamišę dėl „protingų akinių“ išleidimo į rinką, akcininkai neskuba dalinti savo pinigų. Vis dar yra nemažai kritikų, kurie abejoja „Project Glass“ pasirodymu realybėje. Na, sutikime, jog kiekvienas turi teisę turėti ir išsakyti savo nuomonę, tačiau su visa pagarba, velniai rautų, kaip įdomu būtų juos išbandyti!