Aš negaliu toliau šypsotis girtam chamui, negaliu toliau girdėti frazių: „Daktare, jūs privalot“, „Jeigu ne, tai aš parašysiu skundą“. Pavargau nuo situacijų, kai bet kas gali parašyti skundą, o aš turėsiu savo savo brangų darbo laiką skirti visokiausiems pasiaiškinimams. Pavargau ateiti į darbą 7 val. ir išeiti, kada išeis, nes kitaip nespėsiu sutvarkyti visos dokumentacijos.

Aš pavargau vietoj pacientų gydymo visą laiką galvoti apie „taisyklingą dokumentacijos pildymą“, „skirkite mažiau tyrimų“, „praeitą mėnesį skyrius atidirbo nuostolingai“, „svarbiausia – taisyklingai užpildyta ligos istorija.“

Aš norėjau būti gydytoju, norėjau padėti žmonėms, gydyti juos, už tai gaudamas padorų atlyginimą, o mūsų sveikatos apsaugos sistema pavertė manę raštininku su buhalterio įgūdžiais.

Niekam neįdomu, kaip aš gydau pacientą, visus domina, kaip aš pildau dokumentus, ligos istoriją, kad ligonių kasos negalėtų prie nieko prikibti. Pacientus irgi mažai domina, kaip aš juos gydau, jiems svarbi mano šypsena, kad mažiau chemijos ir lašelinė. Mano pagrindinis darbo įrankis – ne skalpelis ir ne galva, o tušinukas.

Aš raštininkas, aš dirbu su dokumentais, aš pasiruošęs gauti už tai atlyginimą, bet daugiau negaliu vadintis gydytoju. Aš ne gydau, aš suteikiu medicininio pobūdžio paslaugas.

Žmonės, būkit sveiki, aš ir vėl nespėju pildyti dokumentų!

Kaip DELFI po teksto publikavimo pranešė skaitytojas, tai dalinis vertimas iš CrimYakutia.ru pasirodžiusio teksto.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Esate gydytojas? Galite pasidalyti savo mintimis apie profesiją, atlyginimą ir pacientus? O gal jums neseniai teko lankytis ligoninėje ar poliklinikoje ir jus nustebino mediko elgesys ar noras sulaukti „padėkos“ vokelyje? Kviečiame pasidalyti mintimis el.p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Medicina“.