„Savaitgalį teko matyti filmą šį filmą. Šalia sėdėjo vaikų ant specialiai pritaikytų paaukštintų kėdžių. Filme buvo tokių scenų, kurių tikrai nenorėčiau, kad tokio amžiaus vaikai matytų. Manau, kad amžiaus cenzas turėtų būti „N-14“ ar „N-16“. Jei jau filmas „Nesunaikinami“ buvo „N-16“! Nors jame nebuvo jokių nepadorių, pavyzdžiui, masturbavimosi scenų“, - pasipiktino DELFI skaitytoja.

„Forum Cinemas“ atstovas spaudai Dainius Beržinis paaiškino, kad amžiaus cenzą filmams nustato ne kino teatras, o Lietuvos Respublikos Kultūros ministerijos Kino ir cenzo skyrius. „Filmo platintojas privaloma tvarka parodė šį filmą Kultūros ministerijos darbuotojams ir jie nustatė amžiaus cenzą „T“, t.y. vaikai į šį filmą gali eiti su tėvų leidimu. Šio cenzo mes ir laikomės“, - sakė D. Beržinis.

Tuo metu „Garsų pasaulio įrašų“, kurie platina šį filmą Lietuvoje, atstovas Liudvikas Vilimas sako, kad amžiaus cenzas „T“ leidžia tėvams spręsti - vestis savo vaiką į šį filmą ar ne, todėl tai yra tėvų atsakomybė.

„Jie žinojo, kad šis filmas turi „T“ reitingą, kad vaikai į šį filmą bus įleidžiami tik su tėvais, todėl turėjo pasidomėti, į kokią komediją vedasi savo atžalas. Informacija apie vulgarius filmo pokštus buvo pasirodžiusi dar prieš filmo premjerą, tad tėvai galėjo atkreipti į tai dėmesį ir įvertinti šią informaciją. Be to, šios komedijos režisierius Todd'as Phillips'as Holivude garsėja vulgariais ir nešvankiais pokštais. Bet kokiu atveju „Vingiuotas kelias namo“ nėra filmas apie vaikus ir vaikams“, - DELFI sakė L. Vilimas.

Dėkojame DELFI skaitytojai už informaciją!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)