Stovėjimas ilgoje eilėje yra tik laiko švaistymas, nes po mėnesio tos eilės pranyks arba sumažės iki pakenčiamų. Tada ir galima bus nusipirkti norimų produktų, tačiau negaišti laiko ilgose eilėse. Kur kas didesnis laiko švaistymas yra neprotingo pasiūlymo dalinimas apie tai, kad reikia eiti užsidirbti, kad įpirktum, tarkim, brangesnius produktus.

Kaip galima užsidirbti daugiau, kai dirbi darbą, už kurį mokamas fiksuotas atlyginimas? Yra nustatytas darbo grafikas, darbo valandos. Ar reikia dirbti laisvadieniais ir tikėtis, kad numes pora eurų? Juk yra įstatymai, susitarimai. Ar reikia eiti dirbti antrą, trečią darbą? Dirbti, iki kol mirtis išskirs su šiuo gyvenimu?

Jau straipsnio pradžioje rašiau, kad eilės, einant laikui, turi pranykti ir pirkimo procesas taps normalesnis, tad taupymo efektas bus pasiektas per minimalų laiko tarpą – eilėje nebereikės laukti ir švaistyti brangaus laiko. Manau, „Lidlas“ atidarė tiesiog per mažai parduotuvių ir aukštų kainų nualinti pirkėjai paprasčiausiai nebegali sutilpti tose esamose parduotuvėse. Pasiūla nebespėja paskui paklausą. Atsidarys naujos parduotuvės ir padėtis pagerės, tuomet nebereikės dalinti amžinai kvailų pasiūlymų apie staiga porą kartų iš niekur išaugusį uždarbį.

Ilgos eilės kaip ir aukštos kainos yra blogai. Tai akivaizdu. Kas nori, tas gali palaukti arba išbandyti savo kantrybę jau dabar. Vargu, ar tie pensininkai, kurie laukia ilgoje eilėje, galėtų kažkaip daugiau užsidirbti. Galbūt dalis jų jau dirba ir taip „prisiduria“ prie ne europietiškos pensijos. Ne visada ir padirbėjus daugiau, gausi pakankamą kiekį eurų būtiniausiems poreikiams patenkinti, nes viršvalandžiai kaip ir darbo valandos eurų išraiška Lietuvoje vis dar vienos mažiausių Europos Sąjungoje.

Kiek laiko eilėje pralaukta? Mėnesis? Nes per mėnesį jau galima kažką ir uždirbti, o per tas kelias valandas – vargu. Nebent kvailų pasiūlymų apie uždarbį siūlytojai turi genialius pasiūlymus visiems, kaip per kelias valandas „daugiau užsidirbti“. Tokie pasakotojai primena žmones, kurie nieko nesupranta ir mažai žino, tačiau dirba burna ir daug kalba. Apie nieką. Tam, kad daugiau užsidirbtum, visų pirma reikia turėti galimybių bei tinkamas sąlygas šiam tikslui pasiekti per konkretų laiko tarpą ir ne per valandą.

„Lidlas“ nėra tas geriausias pakaitalas uždarbiui ar galimybei turėti daug daugiau pinigų. Net uždirbdamas 1000 eurų per mėnesį, būtum tikras pinigų degintojas, jeigu išleistum juos kvailai. Bet gal čia yra to kvailo pasiūlymo esmė? Dirbti daug, kad išleistum irgi daug, nes skaičiuoti ir galvoti apie kainas yra nebūtina, turint daug. Turi daug – leidi daug, padedi kitiems turėti dar daugiau. Idealus variantas stambių prekybos tinklų akcininkams.

Žmonės nėra blogi, kad eilės ilgos. Pasekmė painiojama su priežastimi. Prisitaikyti prie aukštų kainų, dirbant keliose darbovietėse man primena paliepimą išbadėjusiam koncentracijos stovyklos kaliniui dirbti dar nuožmiau, nes bus duodama papildomai duonos už įvykdyta planą.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!