12 val. prie Šilutės rajono savivaldybės iškilmingai suplevėsavo istorinė Mažosios Lietuvos vėliava. Šiandien vairuotojai policijos stabdomi Šilutės keliuose turėjo maloniai nustebti, sustoti paprašyta ne dėl pažeidimų, o norint padėti mokiniams, kurie įteikė jiems skirtukus su informacija apie 90 –mečio jubiliejų, kai Klaipėdos kraštas susijungė su Didžiąja Lietuva.

Net 8 Klaipėdos kraštui priklausančių savivaldybių komandos susirungė protų turnyre dėl laimėtojų vardo. Patikrintos žinios, pasidalinta įspūdžiais. Geriausiai pasirodė Klaipėdos miesto, Neringos ir Šilutės komandos, tačiau ir kiti dalyvavusieji parodė puikų krašto istorijos žinojimą. Kova buvo įspūdinga.

Šiandien per 150 orkestrantų drebina Šilutę savo koncertais, o unikalioji lietuvininkų tarmė išdidžiai subanguos atliepdama mūsų visų pasididžiavimo Mažosios Lietuvos regionu jausmus. Šiandien švęsime naujo kūrinio gimimą – skambės J. Zauerveino „Lietuviais esame mes gimę...“. Aranžuotę kūriniui sukūrė kraštietis, kompozitorius Kazys Daugėla. Renginių metu susitinka trys Lietuvos kultūros sostinės – Panevėžio r., Šilutė ir Palanga.

Jubiliejinę datą vainikuoja penkių orkestrų koncertas. Dalyvauja: St. Šimkaus konservatorijos, Palangos savivaldybės, Panevėžio rajono, Tauragės rajono orkestrai ir Šilutės meno mokyklos orkestras „Pamarys“ bei Šilutės kolektyvai „Mingė“, „Vaivora“ ir Vydūno gimnazijos moksleivių vokalinis ansamblis.