Lietuvos moksleivių sąjungos (LMS) Šiaulių mokinių savivaldų informavimo centras, tikisi šios savaitės metu sužadinti jaunimo toleranciją aplinkiniams, pagyvenusiems Lietuvos piliečiams, žmonėms, kurie turi negalią.

Pirmiausia pažiūrėkime į save, savo elgesį, o tada pagalvokime, ar turite teisę tyčiotis iš žmonių, gyvenančių mūsų aplinkoje. Mes neturime teisės tyčiotis iš kažkuo išsiskiriančio žmogaus ar iš jo odos spalvos, galbūt jis turi negalią, bet tai nereiškia, kad jis nelygus kitam žmogui. Juk mes esame visi skirtingi, visi lygūs. Tuo šiuolaikinis jaunimas turėtų vadovautis ir stengtis būti tolerantiškas kitiem.

Būtent šią savaitę mes skiriame tam, kad jaunimas suprastų, jog tyčiodamasis nieko nepasieksi. Gyvenimas toks jau yra, kad jei tu darysi kažkam blogą, tai kada nors ir tau atsitiks kas nors blogo, tik tau bus žymiai blogiau, negu tavo nuskriaustam žmogui.

Taigi pirmadienį, kovo 19 dieną, įvyko „Savaitės be patyčių“ atidarymas! Šiauliečiai garsiai ir ritmingai kartu su „RITMAS KITAIP“ skanduodami ėjo Šiaulių miesto bulvaru. Eisenai spalvingumo suteikė daugiau nei 200 balionų. Įvyko ir Viktoro Topol paskaita „Savianalizė“.

Lietuvos moksleivių sąjungos Šiaulių mokinių savivaldų informavimo skyrius dėkoja visiem rėmėjams ir dalyviams už gerą laiką praleistą drauge ir sako iki kitų susitikimų!