„Akropolio“ Šiauliuose valdytoja Sonata Jocienė patvirtino, kad prekybos centre evakuacija įvyko dėl gauto pranešimo apie padėtą sprogmenį.

„Policija informavo, kad gautas pranešimas apie padėtą sprogmenį“, - teigė ji.

Pasak prekybos centro vadovės, žmonės iš „Akropolio“ pasišalino per kelias minutes.

Kaip teigė S. Jocienė, kada bus atnaujintas prekybos centro darbas kol kas neaišku.

Pranešimas apie galimai padėtą sprogmenį gautas apie 11.30 val. Iš karto į prekybos centrą atskubėjo policija, ugniagesių ekipažai, šalia budi ir medikai.

Įtariama, kad pranešimas gali būti melagingas, tačiau vis tiek į jį nežiūrima pro pirštus, tikrinamos patalpos. Taip pat aiškinamasi, kas ir kodėl pranešė apie sprogmenį. Jei pasitvirtins įtarimai, kad pranešimas melagingas, skambintojui gresia baudžiamoji atsakomybė.

Į įvykio vietą nuvykę etaplius.lt žurnalistai informuoja, kad evakuojant žmones, darbuotojai išbėgo net su vasariniais bateliais, taip, kaip vaikščiojo patalpoje, todėl daugelis jų dabar laukia savo automobiliuose. Evakuota apie 200 darbuotojų, kurie laukia, kol baigsis operacija.

Pirkėjai vis dar bando patekti į prekybos centrą, norėdami apsipirkti ar, kaip sakė žurnalistams, pasikeisti elektros lemputę, kurią įsigijo anksčiau, tačiau policijos pareigūnai nieko neįleidžia. Žmonės iš aikštelių negali pasiimti ir savo automobilių. Manoma, kad operacija tęsis dar keletą valandų.

Papildyta 12.48 val.: portalas etaplius.lt informuoja, kad lygiai po valandos ekipažai pradėjo rinktis prie prekybos ir pramogų centro „Bruklinas“. Kol kas neaišku, ar žmonės evakuojami dėl tokio paties pranešimo.

Papildyta 13.00 val.: prekybos centro „Bruklinas“ administratorė Neilita Venckė DELFI sakė, kad pas juos atvyko policijos pareigūnai, kurie informavo gavę pranešimą apie sprogmenį.

„Net nežinau kas ir kam skambino, bet mes sužinojome iš policijos. Šiuo metu vyksta evakuacija“, - sakė N. Venckė.

Papildyta 13.06 val.: iš įvykio vietų etaplius.lt žurnalistai informuoja, kad prekybos centre „Bruklinas“ žmonių taip pat nebuvo daug, tačiau panikos veiduose – daugiau. Mat vaistinėje buvo garbaus amžiaus žmonių, kurie išsigando evakuacijos.

Šeima su mažu vaiku apsipirkinėjo „Akropolyje“, kai buvo priversti evakuotis, atvyko į „Brukliną“ ir vos po keleto minučių vėl turėjo išgyventi tą patį. „Brukline“ veikia apie 40 parduotuvių, iš darbo vietų pasitraukė apie 200 pardavėjų, kurie šiuo metu stoviniuoja lauke. Žmonės svarsto, kad tokie pranešimai gali būti konkurentų darbas.

Papildyta 13.40 val.: situaciją įvykių vietose stebintys Šiaulių žurnalistai praneša, kad nuo Liejyklos gatvės link Pabalių turgaus automobiliai paralyžiavo eismą, šiuo metu gatvėje dirba ir policijos pareigūnai.

Papildyta 16.30 val.: antiteroristinių operacijų rinktinės "Aras" išminuotojai apie 16.15 val. baigė tikrinti "Akropolį" - sprogmenų nerasta. Žmonėms leista grįžti į pastatą.

Kiek vėliau buvo baigtas tikrinti ir "Bruklinas", ten sprogmenų irgi nerasta.

DELFI dėkoja skaitytojams  už nuotraukas ir video medžiagą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (397)