Šios iniciatyvos tikslas – organizuoti netradicinės veiklos, iniciatyvumo ir išradingumo dieną, aktyviai propaguoti bei viešinti neformalaus ugdymo vertę. Tą dieną Šiaulių Vinco Kudirkos progimnazijoje vyko renginiai, veiklos, skatinantys bendruomenės narius – ir mokinius, ir mokytojus - draugiškai, nuoširdžiai bendrauti, atskleisti savo kūrybiškumą, meniškumą, pasijusti laisviems, nevaržomiems pamokų rėmų.

Po pamokų mokiniai buvo pakviesti į kūrybines, sportines ir intelektualines dirbtuves: vieni kūrė, modeliavo savitą aprangos stilių, kiti gamino, dekoravo paveikslėlius iš stiklo „Stiklo mozaikoje“, treti pasirodė, kas ką moka bei sugeba vaidindami ir kurdami etiudus, dalis mokinių su mokytojais žaidė tinklinį milžinišku kamuoliu ir gaudė jį didžiuliu maišu, mažiausieji – penktokai - įsiliejo į interaktyvų ir spalvotą užsienio kalbų pasaulį.

Tą dieną mokykla buvo „kitokia“ – pilna gerų, šviesių, džiugių emocijų, linksmų, kūrybingų, draugiškų mokinių. Tokių džiugių emocijų patirti kviesime ir mokinių tėvus per atvirų durų.