"Netikėta dovana nutiko ir Traupio kaime, Ukmergės rajone, gyvenančiam ūkininkui Alvydui Aukštuoliui, kuris švenčia auksinį jubiliejų. Jo sodyboje vakar vakare laimingai apsistojo avariniu būdu nusileidęs lėktuvas", - DELFI parašė įvykio liudininkė Apolonija Koževnikovienė.

Pasak jos, kelionę pilotui iš Latvijos link Pociūnų aerodromo teko baigti Traupės kaime, ūkininko Antano Voverio javų lauke.

"Ir pilotas, kurio net pavardės napaklausėme, bet užfiksavome nuotraukoje, buvo sveikas, žvalus, ir lėktuvas atitemptas į sodybą stovėjo neaplamdytas, ant trijų ratų. Matėme, kaip lėktuvas palengva pradėjo gesti, pasigirdo motoro trūkčiojimas ir pilotas leidosi ten, kur buvo lygesnis laukas. Pasakojo, kad pajuto gedimą jau nuo Panevėžio, bet Aukštaitijos kalneliai, ežerai, miškai vis trukdė leistis avariniu būdu", - prisiminė piloto pasakojimą A. Koževnikovienė.

Ji dėstė, jog galiausiai pilotas nutarė išleisti ratukus ir bandyti nusileisti į javų lauką, tikėdamas, kad geri ūkininkai bus surinkę akmenis.

"Manome, kad pilotas tikrai buvo sumanus, o jį labai greitai pasitikęs bičiulis džiaugėsi draugo sėkme", - pasakojo įvykio liudininkė.

Smagu buvo ir vietos gyventojams: kaimo ir jo apylinkės žmonėms, kurie vyksta Joninių proga link Berzgainių piliakalnio arba Balninkų, buvo pramoga pamatyti gražų lėktuvą, o sodybos šeimininkui, kaip šmaikštavo svečiai, dovana jubiliejaus proga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (136)