Olimpiados organizatoriai džiaugėsi moksleivių pasiektais rezultatais – jaunuoliai gerai orientuojasi dabartinėje ekonominėje situacijoje, domisi verslu, yra aktyvūs ir drąsūs. Dalyviai gerai sprendė uždavinius, susijusius su palūkanomis, indėliais, alternatyviosiomis išlaidomis.

„Reikia pažymėti, kad užduotys buvo pakankamai sunkios, tačiau moksleiviai atėjo tikrai gerai pasirengę – jie puikiai išmano net tokias sąvokas kaip rinkodaros kompleksas, embargas, A. Smitho „nematoma ranka“. Todėl nustebino, kad, pavyzdžiui, uždavinio, kuriame reikėjo sudaryti pelno nuostolio ataskaitą ir balansą nei vienas neišsprendė teisingai iki galo – pelno nuostolio ataskaitą nemaža dalis įveikė, tačiau prie balanso suklupo, nors atrodė, kad ši užduotis jiems bus tikrai įveikiama. Olimpiados dalyviams taip pat sunkokai sekėsi apskaičiuoti skirtumą tarp darbdavio darbo vietos kainos ir darbuotojo atlyginimo į rankas bei gamybos lūžio tašką. Sunkiau sekėsi įveikti ir klausimus apie vertybinius popierius, automatinius stabilizatorius ar verslo kūrimo etapus“, – pasakojo VU Ekonomikos fakulteto Verslo katedros vedėja, olimpiados mokslinio komiteto narė, dirbusi tiek užduočių sudarymo, tiek sprendimų vertinimo komandoje, doc.dr. Asta Fominienė. Ji vylėsi, kad su šiais iš tiesų motyvuotais ir verslu bei ekonomikai aktyviai besidominčiais jaunuoliais jau netrukus galės susitikti ir studijų metu.
Savaitgalį mokiniai demonstravo verslo ir ekonomikos žinias
Olimpiadoje šiemet siekta paskatinti kaip įmanoma daugiau moksleivių, todėl išdalyta net 20 pagiriamųjų raštų, III laipsnio diplomais apdovanoti 8, II laipsnio – 6, I laipsnio – 4 moksleiviai. Lietuvos mokinių ekonomikos ir verslo olimpiados laureato vardai suteikti ir laureato diplomais apdovanoti du moksleiviai. Laureatams ir pirmos vietos laimėtojams iš tiesų vertėjo pasistengti ir pakovoti, nes olimpiados rėmėjai apdovanojo juos planšetiniais kompiuteriais. Kitiems mokiniams bei jų mokytojams taip pat buvo įsteigti prizai bei atminimo dovanėlės.
Savaitgalį mokiniai demonstravo verslo ir ekonomikos žinias

„Prieš keliolika metų vyravo nuomonė, kad ekonominės žinios reikalingos tik verslininkams, tačiau tai netiesa – šios žinios iš tikrųjų būtinos kiekvienam dabartinės visuomenės nariui, siekiančiam sėkmingai valdyti savo finansus, suvokiant šalies ir pasaulinius ekonominius procesus. Labai džiaugiamės, kad vidurinio lavinimo įstaigose vis daugiau dėmesio skiriama ekonomikai bei verslumo ugdymui. Olimpiados, skatinančios dar labiau moksleivius domėtis šia sritimi, yra būtinybė – tikėtina, kad kai kurie moksleiviai jau dabar turi daugiau ekonominių žinių nei jų tėvai“, – sakė VU Ekonomikos fakulteto dekanas prof. Jonas Martinavičius. Olimpiados dalyviai ne tik išbandė savo jėgas, spręsdami uždavinius bei testus, bet ir turėjo galimybę susitikti su tarptautinių kompanijų atstovais, pabendrauti su VU Ekonomikos fakulteto dėstytojais bei studentais.

I laipsnio diplomais apdovanoti moksleiviai:

Simonas Mulevičius (surinko daugiausiai balų iš visų dalyvių), Vilniaus licėjus, 11 klasė, mokyt. Daiva Strielkūnienė

Simas Kontrimas, Mažeikių Merkelio Račkausko gimnazija, 9 klasė, mokyt. Rima Meldaikienė

Andrius Minelga, VšĮ Kauno technologijos universiteto gimnazija, 10 klasė, mokyt. Edita Kondrašovienė

Vaiva Šilabritaitė, Vilniaus Žirmūnų gimnazija, 12 klasė, mokyt. Inga Niuniavaitė

23-iosios Lietuvos mokinių ekonomikos ir verslo olimpiados laureato vardai suteikti ir laureato diplomais apdovanoti:

Vincas Vosylius, VšĮ Kauno technologijos universiteto gimnazija, 11 klasė, mokyt. Edita Kondrašovienė

Vytautas Juozas Valuta, Vilniaus licėjus, 12 klasė, mokyt. Daiva Strielkūnienė

23-iąją Lietuvos mokinių ekonomikos ir verslo olimpiadą organizavo: Švietimo ir mokslo ministerija; Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras; Gabių ir talentingų vaikų ugdymo programa; Vilniaus universitetas kartu su Ekonomikos ir Kauno fakultetu
Savaitgalį mokiniai demonstravo verslo ir ekonomikos žinias
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)