DELFI jau rašė apie moterį, vardu Aldona, kuri dėl jos vardo interpretacijų susiduria su nemalonumais. „Mano vardas Aldona. Šiuo metu šis vardas visuomenei siejasi su pagyvenusia moterimi, kuri turi tik blogąsias pagyvenusio žmogaus savybes, maža to - pradėtas naudoti anekdotuose. Gal galite mane pakonsultuoti, kaip elgtis jeigu susidurčiau su neteisybe, kurią užfiksuoti labai sunku? Ar galima atrasti teisybę tokioje situacijoje?“, - DELFI rašė ji.

Moteris pasakojo, kad ją labiausiai skaudina tai, kad paskutiniais metais Aldonos vardas pradėtas naudoti anekdotuose, piktuose juokuose, kurie gali įžeisti ir pažeminti žmogų.

Iš žmonių šaipomasi ir pravardėmis – lietuviški prasivardžiavimai net gi buvo išvardyti mokslinėje publikacijoje. Ten minimi tokie rimuoti pokštai kaip „Sergėjus – sergantis gėjus“, „Julija – per tvorą siūlija“, „Agnė melagė, Agnė kaip žagrė, Agnė pagnė / Šikną spardė! Agnytė varlytė, smaila tavo nosytė!“.

Prašome Jūsų – pasidalinkite savo patirtimi: ar teko kada nors patirti kompleksų dėl savo vardo, pavardės, galbūt esate įgyjęs nemalonią, metų metus Jus persekiojusią pravardę? Kaip tokioje situacijoje elgėtės, ar su pašaipomis dėl vardo ar pavardės susiduriate suaugęs? Papasakokite, kaip apsiginti nuo pašaipūnų!

Laukiame Jūsų minčių el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Vardas“ iki kovo 17 d. Vieno teksto autoriui atiteks naujausia Kristinos Sabaliauskaitės knyga „Silva rerum III“.

Dėkojame visiems dalyvavusiems, nugalėtoja tapo DELFI skaitytoja, pasidalijusi patirtimi apie pavardę, kurią net teko pakeisti!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)