Ne išimtis buvau ir aš. Tik galbūt skiriuosi nuo kitų vaikų tuo, kad buvau lėtesnio būdo ir mėgstantis bendrauti ir elgtis kūlturingai. Tiesiog buvau vaikas, kuris mėgdavo elgtis pakankamai ramiai ir nebuvo iš tų, kurie kabinėdavosi prie mergaičių ar panašiai.

Taigi atėjęs į pirmą klasę aš tikėjausi, kad vaikai mane priims tokį, koks aš esu ir visas mano laikas mokykloje bus pilnas įspūdžių ir malonių akimirkų. Bet viskas, žinoma, buvo visai ne taip, kaip aš tikėjausi savo dar tada vaikiška ir naivia galvele.

Klasėje susirinko daugelis turtingesnių ir žymiai daugiau malonumų mačiusių vaikų, kurie pradėjo ieškoti potencialių aukų. Žinoma, dar vaikiškame lygyje. Savo rugsėjo 1-ąją aš prisimenu, kaip vakar vykusį dalyką. Ir norėčiau, kad tėveliai paskaitę pagalvotų, ar taip negali nutikti ir jų vaikams.

Tą rytą aš tikrai nekantravau eiti į mokyklą. Juolab, kad tai buvo naujas mano gyvenimo įvykis ir aš nekantravau tai išvysti. Mama mane aprengė mokykline uniformą, kurią buvo gavusi iš giminių, nes pinigų šeimoje nelabai buvo. Na, uniforma jau buvo panešiota, bet atrodė pakankamai gerai. Nupirko gėlytę ir mes nuėjome į mokyklą. Ir tada aš pamačiau, kad ten aš atrodau, kaip mužikas su nieko verta apranga ir gėle.

Visi vaikai spinduliavo naujomis uniformomis ir gėlių puokštėmis. Visi buvo aprengti pakankamai prabangiai, o ir tėveliai nenusileido. Tada pajutau, kad kažkas bus ne taip.

Mūsų klasės auklėtoja buvo pakankamai jauna, graži moteris ir matėsi, kad ji linkusi bendrauti su tėvais, kurie jau spinduliuoja prabanga. Visą tą laiką, kol vyko susipažinimas su klasės tėveliais, mano mama galėjo kalbėtis tik su savimi. Su kitais tėveliais nelabai pavyko pasikalbėti. Šventė vyko pakankamai linksmai, bet koks gali būti linksmumas, kai tu būni vienas.

Paskui mes nuėjome į klasę, kur reikėjo susėsti į suolus. Žinoma, kad nieko keisto, jog aš sėdėjau vienas. Net pasigirdo replikos, kad su ubagu mes nesedėsime. Juk paskui su mumis niekas nebendraus.

Iš manęs gėlės nepriėmė. Ji buvo per prasta. Štai tokia buvo mano rugsėjo pirmoji. Pirmas pragaras mokykloje.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!