Rudens baubas – gerklės skausmas: kaip apsisaugoti ir gydyti?

 (5)
Kaip apsisaugoti? Kaip be vaistų numalšinti skausmą? Ką reiškia sveikti natūraliai? Pabandykime kovoti su rudens baubu - gerklės skausmu, kuris užklumpa kasmet ir, deja, ne tuomet, kai mes esame tam pasiruošę...
© Shutterstock nuotr.

Šį negalavimą gali sukelti virusinė arba bakterinė infekcija, alergija, sausas oras, dūmai arba kito oro teršalai. Gerklės skausmas dažnai būna pirmas peršalimo, gripo, laringito arba liaukų uždegimo požymis. Simptomams malšinti ir infekcijai įveikti padeda daugybė natūralių gydymo priemonių.

Kaip apsisaugoti?

1. Nesušalti;

2. Per dieną išgerti bent 6 stiklines nealkoholinių gėrimų be kofeino;

3. Nebūti užterštoje aplinkoje (rūkymas);

4. Valgyti maisto produktus, kuriuose yra A, B, C, D, E vitaminų, magnio ir cinko, valgyti daržoves;

5. Kasdien suvalgyti keletą skiltelių šviežių česnakų;

6. Maistas turi būti neaštrus, nekarštas, nešaltas.

Kaip gydytis be chemijos?

Kasdien 3-6 kartus skalaukite gerklę čiobrelių ar mirtų arbata (arba vandens ir kelių lašų trinktūros mišiniu), kramtykite imbiero gabaliukus cukruje.

Taip pat galima naudoti raudonųjų šalavijų arbatą su šaukšteliu obuolių acto.

Stiprinti imunitetą galima kas 2 valandas išgeriant puodelį ežiuolių ar šalavijų arbatos. Jei labai skauda gerklę ar kosėjate, prie minėtos arbatos pridėkite šalpusnių. Jei gerklė patinusi ir karščiuojate, prie pastarosios arbatos pridėkite šeivamedžių žiedų, kraujažolių ar pipirmėčių.

Drėkinkite orą patalpose.

Reikia kaklą apvynioti šaliku (galima ištepti eukaliptu).

Gerklės skausmą taip pat numalšinsite trintomis gervuogėmis, užplikytomis karštu vandeniu. Palaikius dešimt minučių sumaišyti su trupučiu pieno.

Tradicinis vaistas – stiklinė šilto vandens su arbatiniu šaukšteliu citrinų sulčių arba obuolių acto (šiuo vandeniu skalauti gerklę). Stiklinėje šilto vandens ištirpinti arbatinį šaukštelį druskos. Šiuo tirpalu šešis kartus per dieną skalauti gerklę.

Į stiklinę raudonųjų burokėlių sulčių galite įpilti šaukštą acto. Šiomis sultimis skalauti gerklę 5–6 kartus per dieną.

Taip pat galima skalauti gerklę šiltu vandeniu, įlašinus tris lašus snapučių arba citrinmedžių aliejaus.

Kitas receptas - sutrinti 2–3 česnako skilteles, užpilti stikline verdančio vandens, uždengti ir palikti valandą nusistovėti, vėliau nukošti. Gerklę skalauti šiltu antpilu keletą kartų per dieną.

3–4 kartus per dieną galima gerti ir po šaukštelį šviežių svogūnų sulčių.

Kitas variantas - gerklę skalaukite juodųjų serbentų sultimis, atskiestomis su vandeniu santykiu 1:1

Naudokite gydymui kvapų terapiją - patarimai:

Į stiklinę vandens įlašinti po du lašus baltųjų santalų ir citrinmedžių aliejaus arba po du lašus kedrų ir eukaliptų aliejaus ir kas dvi valandas keletą minučių skalauti gerklę.

Šilto vandens stiklinėje ištirpinti po pusę šaukštelio sodos ir druskos, įlašinti į ją 2 lašus jodo ir šiuo tirpalu ilgai skalauti gerklę.

Į dubenį labai karšto vandens įlašinti du lašelius eukaliptų arba pušų aliejaus ir du pipirmėčių aliejaus. Du kartus per dieną penkias – dešimt minučių pakvėpuoti jų garais.

Ir kai jau niekas nebepadeda... Imkitės cheminių preparatų. Būkite sveiki.

Įvertink šį straipsnį
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 

Piliečių naujienos

Vilniuje vėjo nuverstas medis sutraiškė užsieniečių išsinuomotą automobilį (68)

Vilniuje kelionė nuomotu automobiliu Izraelio piliečiams buvo itin nemaloni - didžiulis vėjas ant jų užvertė medį.

Vilniaus oro uoste – sumaištis: niekur tokios darbo kokybės neteko matyti (435)

Į DELFI redakciją kreipėsi skaitytoja Vilma Balčiūnienė, šiuo metu esanti Vilniaus oro uoste. Jos teigimu, pastarajame šeštadienio rytą susidarė beviltiška padėtis.

Kaunietis apstulbo pamatęs, ką darbuotojai pridarė kaimyno koridoriuje (29)

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai, gyvenantys Noreikiškėse, pasidalino nuotrauka, kurioje matosi, kaip kabelinės televizijos ir interneto paslaugas teikiančios įmonės darbuotojai atliko instaliacijos darbus jų namuose.

Priglaudžia gyvūnus, apie kuriuos kiti pamiršta: namais dalijasi su ožiuku ir vištomis (70)

„Trijuose paršeliuose“ gyvena gyvūnai, kurių baigtis – paskerdimas... Tai gyvūnai, išgelbėti iš didžiulių fermų arba smulkių ūkių, iš blogų gyvenimo sąlygų, buvę ligoti gyvūnai. Čia jie turi galimybę gyventi tokį gyvenimą, kokio vertas kiekvienas gyvūnas – laisvai judėti, mėgautis draugų kompanija, gauti skanaus ir kokybiško maisto, jausti tik rūpestį ir meilę, sulaukti gydymo susirgus. Deja, ūkiuose gyvūnai to patirti dažniausiai negali.

To, ką patyrė Vilniaus restorane, nematė net filme: suplėšė pinigus ir metė į veidą atnaujinta 20:09 (390)

Į DELFI kreipėsi skaitytoja Rūta, papasakojusi apie netikėtą vakaro baigtį Vilniaus restorano. „To nesu mačiusi net filmuose“, – prisipažino ji ir laiške papasakojo, kaip maitinimo įstaigos savininkas suplėšė jos vyro paduotus 50 eurų. Restorano „La cocine de Jose“ savininkas prisipažįsta – iš tiesų taip pasielgė, nes neištvėrė nemalonių komentarų, kurių, jo manymu, sulaukė, nes yra užsienietis.