Šiais metais „Velnio akmenyje“ pasirodys daugiau kaip 20 metalo, roko bei alternatyviosios muzikos grupių, kurios atvyks iš: JAV, Didžiosios Britanijos, Vokietijos, Švedijos, Norvegijos, Rumunijos, Lenkijos, Latvijos, Ukrainos, Estijos bei Ispanijos. Grupės bus pasiskirsčiusio dviejose scenose: rytų ir vakarų. Sunkiosios muzikos gerbėjai bus nukreipi į vakarų sceną, o lengvesnės į rytų sceną.

Kiekvieną dieną festivalio erdvėje vyks „Metalo Klinika“ - kūrybinės dirbtuvės, kurių metu festivalio publika galės save realizuoti grodami, dainuodami, dalindamiesi muzika, dalyvauti ir varžytis muzikinėse kovose bei konkursuose ir taip pat dalyvauti profesionalų paskaitose.

Viena iš kūrybinių dirbtuvių „Grok ir Kriok“ suteiks festivalio publikai galimybę groti, kriokti bei dainuot. Šiose dirbtuvėse savo malonumui dalyviai galės improvizuoti bei kuri muziką, pasirodyti grupėmis arba pavieniui. Visi norintys dalyvauti visą reikiamą atributika bus pateikta ir norintiems niekuo nereikės rūpintis

Velnio akmuo skirtas tiek metalo mylėtojams, rokeriams, aktyviems ir prijaučiantiems hipiams bei visiems mėgstantiems gerai praleisti laiką su šiuolaikine muzika.