Dviese su žmona savaitę keliavome Ispanijoje, Costa Brava regione, apie 180 km nuo Barselonos, 4 žvaigždučių viešbutyje, esančio 400 m iki jūros. Keliavome su vienoje įmonėje dirbančia malonia p. Aukse, rekomenduojame. Poilsis patiko, nes vaikus palikome seneliams.

Saulė – +30 laipsnių, vanduo – +25 laipsniai, geri atšaldytą gėrimą, valgai jūros gėrybes, jokių rūpesčių – tikras poilsis! Maisto viešbutyje užteko: buvome užsisakę pusryčius su vakariene, be gėrimų, kurių paprašai atskirai.

Personalas – mandagus, kalba ir rusiškai, o ispanai supranta ir tarptautinę ženklų-pokštų kalbą, kambariai geri, valomi, yra kondicionierius.

Paplūdimyje kas 60 metrų yra dušų stovai, 2,5 m aukščio su keliomis dušo angomis, bet nėra persirengimo budelių/namelių kaip Lietuvoje – šiuo atveju lietuviai turi kuo apsikeisti su ispanais.

Būdamas Ispanijoje, kur dėl didelio karščio nerekomenduojama 12-15 val. būti po tiesioginiais saulės spinduliais, registratūroje sužinojau, kur yra „sprogstantis“ ispanų jūros gėrybių rojus – restoranas ant jūros kranto, kuriame visi pietauja 2-3 val. laiko. Kadangi mėgstu paskanauti, užsisakiau kelis patiekalus – vandens, vyno, sriubos su jūros gėrybėmis, paelijos su jūros gėrybėmis, jūrų velnio, užkepto su jūros gėrybėmis specialiame padaže. Žmonelė po to dvi dienas nieko nevalgė.
Norėjome laivu paplaukioti, bet nerizikavome, o šiaip įvairūs laiveliai plukdo nuo pliažo pakrantės. Pirkome iš kelionės atstovės 4 keliones: į Barselonoje vykstančias Ispanijos futbolo finalines varžybas „Barselona B-Sevilla“, į stebuklingo grožio bažnyčią „Sagrada familia“, aplankėme flamenko šokius restorane „Gran Casino“, Barselonos centrą, perlų muziejų-parduotuvę, fantastinius grojančius-šviečiančius Barselonos fontanus, A. Gaudi parką, važiavome į du pietų Prancūzijos miestelius bei austrių auginimo fermą, į austrių degustaciją.

Kelionių skaičius – normalus, bet kelionių organizatoriaus atstovė nepasiūlė jokios nuolaidos, taip ir skatina ateityje keliones pirkti gatvės biuruose. Na, ne tai svarbiausia, svarbiausia – poilsis.

„Barselona-Sevilla“ baigėsi 3:0, bet reikia matyti tą futbolo stadioną, kuriame telpa net 86 tūkst. sirgalių. Stadiono prieigose yra BC „Barselona“ klubo parduotuvė, kurioje pilna pirkėjų – gali nusipirkti įvairiausių dalykėlių su klubo atributika, sportinę aprangą su mėgstamo žaidėjo pavarde.

Pajuokausiu – Costa Brava, Barselonoje kas penktas žmogus vilki klubo marškinėlius su 10 numeriu žaidžiančio L. Messi pavarde. Tai daugumos ispanų futbolo „dievas“, kaip legendinis Pele.

Nepaisant to, kad finalo pradžia buvo vėlai vakare, stadione sėdėjo ir vaikai, jiems geriausi bilietai per kelionių organizatorių buvo 130 eurų, suaugusiam žmogui 140 eurų, o bilietas tiesiogiai iš kasų – 107 eurai. Bet fantastiška, kai kokie 70 tūkst. sirgalių pradeda švilpti, ploti ar šaukti „Messi Messi“. Tai neapsakomas reiškinys, na, o futbolo meistrų žaidimas visai neturi komentarų, atrodo anksčiau matytose gerose rungtynėse žaidėjai tik „vaikšto“ su kamuoliu, o čia superitoooo! Tiesa, tądien lijo ir autobusas vėlavo 1,5 val., o gidas autobuse kalbėjo tik ispanų kalba. Kelionių organizatorius telefonu pasakė, kad niekuo negali padėti. Svarbiausia, reikėjo spėti į autobusą, nes taksi grįžti į viešbutį būtų kainavę 200 eurų. Siūliau, kad kitą kartą autobuso gidas būrų japonas...

Ilgai reiktų pasakoti apie stebuklingą grožį parkuose, bažnyčiose, o jau austrių privalu paragauti... Šiaip grįžę nulėkėme į pažįstamo kavinę Vilniuje, kad grįžtume į „vėžes“.

Rekomenduoju poilsį Ispanijoje! Nes perkant kelionę anksčiau panašiomis sąlygomis, bus pigiau ir geriau nei poilsiauti Lietuvos jūros pakrantėje, todėl prašom Lietuvos verslininkų peržiūrėti savo kainoraščius, nes teks tuoj uždaryti savo siūlomas vietas visiškai...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Pasidalinkite savo atostogų patirtimi, įspūdžiais – papasakokite, kur jūs patartumėte atostogauti! Į kokią šalį, miestą geriausia važiuoti, kiek atostogos jums kainavo, kas sužavėjo, o kas nepatiko? O gal daug verčiau – pigiau ir kokybiškiau – atostogauti Lietuvos pajūryje? Padėkite dar tik planuojantiems atostogas būti pasiruošusiems! Rašykite el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Atostogoms“.