Gruodžio pradžioje iniciatyvus jaunuolis Airinas Jermolajevas savo administruojamame „Facebook“ puslapyje „Raseiniai“ surengė akciją pavadinimu „Kalėdiniai Raseiniai“, kurios metu žmonės buvo kviečiami fotografuoti, piešti ar kitaip įamžinti į mūsų miestą atkeliaujančias Kalėdas. Konkursas susilaukė nemažai kraštiečių dėmesio, jų žvilgsniai per fotoobjektyvą bei piešiniai buvo patalpinti tame pačiame puslapyje.

Akcijos sumanytojas ir organizatorius A. Jermolajevas pasakoja, kad „Kalėdinių Raseinių“ idėja jam kilo vaikštant po miestą ir stebinti kaip jis puošiasi nauju rūbu ir viskas keičiasi į Kalėdų dvasią. Pasak Airino, pirmiausia tai buvo tik mintis išlikusi artimų draugų pokalbiuose, bet sulaukus paskatinimo ir patarimų iš LR Seimo nario E. Jonylos bei nuoširdžios pagalbos iš Raseinių parapijos šeimos centro vadovės Irenos Dambrauskaitės, prasidėjo akcijos įgyvendinimo darbai. Taip pat, pasak Airino, sužinojusi apie akciją, labai maloniai sutiko padėti LR Seimo narė D. Teišerskytė. Ji tapo akcijos remėja ir skyrė prizus.

Akcijos „Kalėdiniai Raseiniai“ I vietos nugalėtoju tapo Aurimas Pališkis, II vieta – Vitalijus Judickas, III vieta - Neringa Masiulytė. Dėkojama dalyviams: Ievai Martinaitytei, Irmai Rupeikienei, Andželikai Grigaitytei, Sandrai Trekšelytei, Domantei Drimeikytei, Linai Kašinskienei.

Akcijos organizatorius A. Jermolajevas dėkoja visiems dalyvavusiems akcijoje, komisijos nariams Irenai Dambrauskienei, Agnei Kniečiūnaitei, Godai Tamulytei bei visiems visiems prisidėjusiems geru žodžiu, patarimu ir palaikymu.