Iš pradžių rinkausi veisles... Kokia man tiktų, kokios norėčiau. Vėliau pradėjau stebėti prieglaudose esančius šunis ir atsiradęs septynetas papirko mano širdį.

Istorija tokia, kad visi septyni šuniukai buvo rasti miške moters, kuri tuo metu uogavo. Vėliau paaiškėjo, kad tai buvo jos šuniukai, matyt, nedrįso prisipažinti. Bet kokiu atveju, džiugu, kad jie visi taip greitai rado namus, nes į prieglaudą paskambinau tą patį vakarą, o jų buvo likę tik 2. Kitą dieną jau lėkiau pasiimti savo būsimo draugo – mažo, baikštaus „margučio“, kuris augo kaip tikras „Kinder“ siurprizas ir stebino mane savo besikeičiančia išvaizda ir dydžiu. Vis tik istorija apie mišką prilipo ir nulėmė vardo atsiradimą. Kodėl Brolis? Nes iš miško, nes kaip partizanai, kaip dainavo grupė „Skylė“.

Iš tiesų Brolis augo ir užaugo į nepaprastą šunį. Vien jo išvaizda stebina ir traukia praeivių akis. Klausimą „kokia čia veislė?“ girdžiu beveik kiekvieną dieną. Mane labiausiai džiugina, kad žmonės nesidrovi, prieina, paklausia, pagiria, kas mums kaip tautai nėra labai būdinga. Tačiau labiausiai džiaugiuosi turėdama tokį nepaprastą draugą. Brolis yra pats geriausias šuo, kokį tik pažįstu. Jis pilnas meilės visiems! Ištikimybė – begalinė. Su jo pagalba ištvėriau didžiausius fizinius ir psichologinius skausmus. Šis šuo yra geriausias kompanionas, guodėjas, kolega, draugas ir mokytojas.

Gyvenimas su šunimi yra nesibaigianti mokykla. Ypač jei šuo toks aktyvus kaip Brolis. Priglaudžiant pamestinuką šunį galima sulaukti daug siurprizų, nes nežinia, koks šuo užaugs, kokio charakterio jis bus. Tačiau visada yra būdas susikalbėti – tai pozityvi dresūra. Labai visiems rekomenduoju skirti laiko dresūrai (nesvarbu, kiek šuniui metų) ir santykis su augintiniu taps kokybiškas ir abipusis. Kaip rašė viena Amerikos trenerių, prieš susilaukiant vaikų tėvams turėtų būti liepiama išdresuoti vištą, kadangi tai gyvūnas, kurio neišdresuosi jėga, būtina naudoti pozityvų metodą, kaip ir su vaikais. Treniruodamiesi kartu su Broliu ugdome kantrybę, supratimą, pagarbą tiek vienas kitam, tiek aplinkiniams. Daugiausia išmokau aš pati ir už tai dėkoju Broliui.

Keletas faktų apie Brolį.

Mėgstamiausias žaislas – visos šakos, pagaliai ir rąstai. Kuo didesnis, tuo geriau. Ir kamuoliukai!

Geriausias užsiėmimas – žaisti! Atnešti, aukštai pašokti, paprašyti, gaudyti ir vėl atnešti.

Hobis – apsimesti katinu, būti glostomu ir miegoti prie radiatoriaus ant pilvo.

Pavojinga silpnybė – vaikyti arklius, kai „mama“ nemato.

Keista savybė – dainingumas, balso variacijos, žmogiškų tonacijų pakartojimas.

Mėgstamiausia vieta – kelionėje su savais.

„Instagram“#thedogbrolis

VšĮ „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ projekto „neBrisius.lt“ idėja užsikrėtė nuo Amerikoje vykusio „Why We Rescue“ ir, gavę idėjos autorių leidimą bei palaikymą, pradėjo analogišką ilgalaikį projektą Lietuvoje. Projekto metu fotografuojami žmonės su augintiniais, priglaustais iš prieglaudų ar gatvės, talpinamos jų laimingos istorijos, kurios, tikimės, užkrės vis daugiau ir daugiau žmonių! Prisijunk prie projekto „neBrisius.lt“! Dėl detalesnės informacijos kreipkitės el. paštu info@ggi.lt.