„Vasaros sezono metu dažnai įvyksta nelaimės, kurių priežasčių yra daug: ir alkoholis, ir narkotikai, ir pernelyg drąsus, nepaskaičiuotas elgesys, pernelyg didelis pasitikėjimas savimi. Šią vasarą du vaikai buvo išgelbėti šio drąsaus gelbėtojo dėka. Žinoma, gelbėti žmogų, pakliuvusį į nelaimę, yra pareiga, tačiau ne visi turi drąsos ir ryžto tą padaryti“, – sveikindamas gelbėtoją E. Mockevičių kalbėjo Alytaus miesto meras Vytautas Grigaravičius.

Jis kartu su Alytaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininku Algirdu Bautroniu E. Mockevičiui įteikė pažymėjimo ženklą už nuopelnus gyventojų saugai bei dovaną nuo Alytaus miesto savivaldybės.

A. Bautronis pasidžiaugė, kad Alytuje gyvena tokie drąsūs vyrai, kurie pareigą atlieka ne formaliai, o iš tikrųjų. Alytaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininkas linkėjo, kad nelaimių įvyktų kuo mažiau, o joms užklupus visi būtų sąmoningi, bendruomeniški ir padėtų vieni kitiems.

Gelbėtojas E. Mockevičius tikino, kad jam tą lemtingą dieną žmonės, nelaimės metu buvę prie ežerėlio, labai padėjo. „Ne aš vienas tą padariau. Labai ačiū visiems“, – sakė žygdarbį atlikęs vyras.

Kad užklupus nelaimei kiekvienas žinotų, kaip tinkamai elgtis, Alytaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos darbuotojai parodė, kaip gelbėti skęstantįjį, o Alytaus visuomenės sveikatos biuras – kaip suteikti pirmąją pagalbą.

Norite padėkoti už gerą darbą, papasakoti apie žmogų, kurį laikote herojumi? Rašykite mums el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Padėka“.