Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos 2-ojo skyriaus vyresnysis tyrėjas Vaidas Krištapaitis operatyviai reagavo – neleido pabėgti iš įvykio vietos pažeidėjams, padėjo išsaugoti įkalčius, kuriuos kaltininkai mėgino gudriai pašalinti.

Panevėžietis, matęs, kaip pareigūnas tramdė įžūliai ir nepagarbiai besielgiančius, keiksmažodžiais besisvaidančius asmenis, žavėjosi jo drąsa ir ištikimybe pareigai. Žmogus džiaugėsi, kad tokie pareigūnai yra tarp mūsų net tada, kai nedirba ir nevilki uniformos, jų dėka mūsų mieste saugiau gyventi. Maloniai nustebę buvo ir kiti liudininkai, kurie tvirtino, kad dabar daug labiau pasitiki policijos darbu ir supranta, kokia pavojinga, atsakinga ir kilni pareigūnų tarnyba.

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Egidijus Lapinskas džiaugėsi pilietišku ir garbingu pareigūno poelgiu. Pabrėžė, kad didžiuojasi pareigūnais, kurie vadovaujasi geranoriškumo principu, o savo pareigą: ginti, saugoti ir padėti, atlieka nepaisydami darbo valandų ir rizikos.

Pats Vaidas Krištapaitis pasakojo, kad, leisdamas laisvalaikį su šeima namo kieme, išgirdo staigų mašinos stabdžių cypimą, o nubėgęs pažiūrėti, kas nutiko, pamatė avariją sukėlusius asmenis, bandančius pasitraukti iš įvykio vietos ir paslėpti mašinos valstybinius numerius. Pareigūnas jiems neleido šito padaryti, nors agresyviai nusiteikę pažeidėjai plūdo tiek pareigūną, tiek aplinkinius. Apie įvykį jis tuoj pat pranešė policijai.

Kol laukė atskubančių kolegų, pasirūpino, kad agresyvūs pažeidėjai negalėtų paslėpti įkalčių. V. Krištapaitis įsitikinęs, kad, atsidūręs tokioje situacijoje, policininkas negali likti abejingas, ir mano, jog taip pasielgtų kiekvienas pareigūnas tarnybos ir ne tarnybos metu, o sulaukti pagyrimo ir įvertinimo, žinoma, malonu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)