Kaip DELFI rašė šiaulietė (vardas ir pavardė redakcijai žinomi – DELFI), rugsėjo 21 d. Šiaulių miesto centrinėje suaugusiųjų poliklinikoje ji apsilankė tam, kad atliktų sveikatos patikrą – pažyma buvusi reikalinga darbui.

Deja, jos metu gydytojas kabinete įvyko nelaimė.

„Profilaktiškai tikrinantis sveikatą dėl darbo, buvau nusiųsta pasitikrinti regėjimą. Kabinete bematuojant akispūdį, seselė paleido iš rankų akispūdžio matuoklį, kuris nukrito tiesiai į akies obuolį“, – pasakojo moteris.

Pasak pacientės, seselė dėl įvykio atsiprašė, o jai paklausus gydytojos, ar reikia užsidėti kompresą ar įsilašinti kokių nors lašų, buvo nurodyta, kad sužeidimas turėtų praeiti savaime.

„Buvo skaudu, kad gydytoja abejingai pažvelgė į šią situaciją, sakydama, kad praeis savaime“, – pasakojo poliklinikos pacientė, vėliau pagalbos sulaukusi administracijoje.

„Vėliau, maždaug po 20 minučių, administracija uždėjo ant akies ledo, įlašino lašiukų (antibiotikų). – rašė moteris. – Noriu padėkoti poliklinikos administracijai, suteikusiai pirmąją pagalbą.“

DELFI kreipėsi į Šiaulių miesto centrinę suaugusiųjų polikliniką, kurios vyriausiojo gydytojo pavaduotoja medicinai Aušra Varpučianskienė atsiprašė už susiklosčiusią nemalonią situaciją.

Pasak jos, specifinio tokio pobūdžio akies traumos gydymo nėra ir šalčio kompresas ar lašiukai tėra papildoma priemonė.

„Labai nemalonu, kad akių ligų kabinete, pacientei matuojant akispūdį, slaugytojai išslydo 5,5 g svarelis, kuris krisdamas sumušė akies obuolį ir sukėlė kraujosruvą. Kraujosruvos atsiradimas nėra sudėtingas atvejis, tik akies vaizdas slogus. Specifinio tokio pobūdžio akies traumos gydymo nėra. Galima pridėti šalčio kompresą, kad sumažinti akies jautrumą, skausmingumą. Tokios kraujosruvos išsiskirsto savaime arba galima naudoti lašelius, kurie skatina greitesnį kraujosruvos nykimą, – paaiškino A. Varpučianskienė. –Norime palyginti, kad tokios kraujosruvos gali atsirasti ir dirbant sode, kai medžio šaka įbrėžia akį. Atvirai ir nuoširdžiai atsiprašome pacientės už patirtus nepatogumus.“

Norite pasidalyti savo patirtimi? Padėkoti ar atkreipti dėmesį į gydytojų, poliklinikos darbuotojų elgesį? Rašykite mums el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Gydytojas“!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)