Pastebėjimai svečiams iš užsienio kėlė nuostabą: kodėl šalia Merkinės piliakalnio išdygo toks bokštas, ar negalėjo jis atsirasti kitoje vietoje, nes matoma panorama identiška ir nuo bokšto, ir nuo Piliakalnio.

Įsigytas saugomos teritorijos lankytojų bilietas leido tikėtis, kad lankytinų objektų infrastruktūra atitinka saugumo reikalavimus. Deja, einant Čepkelių pažintiniu taku mažamečio vaiko koja tiesiog prasmego tarp supuvusių tako lentų, nukrito batas. Laimė, kad nieko nesusilaužė, o tik dideliu išgąsčiu atsipirko.

Svečiai iš užsienio iškarto rekomendavo kreiptis į teismą, nes užsienio šalyse saugumas yra pirmoje vietoje. Nemaža dalis tako – sutrūnijusi, lentos išklypę ar išimtos, mėtosi šalia tako.

Klausimas Direkcijos direktoriui ar direktorei – kodėl taip yra? Kodėl dėmesys skiriamas naujiems statiniams, bokštams, o netvarkoma esama infrastruktūra? Juk pažintiniai takai įdomiausi, labiausiai lankomi. Ar nevertėtų tokių takų laikinai uždaryti ir tiesiog neleisti ten turistų? Įsigydami lankytojo bilietą tikėjomės saugiau ir įdomiai praleisti laiką, deja, pavyko tik įdomiai.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

DELFI kreipėsi į Dzūkijos nacionalinio parko ir Čepkelių valstybinio gamtinio rezervato direkcijos direktorių Eimutį Gudelevičių.

„Tas takas yra padarytas prieš dešimt metų ir jis buvo pirmas toks investicinis projektas, padarytas už Europos lėšas Čepkelių rezervate ir dabar planuojame padaryti naują taką, bet tam reikalingas projektavimas ir darbai – visa tai numatyta 2014-2020 m. laikotarpiu (...). Manau, per porą metų bus padarytas naujas takas, o mes, kiek įmanoma, jį renovuojam, remontuojam“, – sakė E. Gudelevičius, nurodęs, kad bus prašoma Europos Sąjungos paramos takui pakeisti.

Pasak pašnekovo, pavasarį visos lentos, kurios jau buvo patrešusios, darbuotojų buvo pakeistos naujomis. „Jeigu kažkas atsitiko, iš tikrųjų labai gaila“, – kalbėjo E. Gudelevičius, sakęs, kad pasitaiko ir įvairių lankytojų, kurie patys elgiasi nekultūringai.

Jis pritarė, kad tako būklė prasta, tačiau uždaryti jo nesinori, nors tokių minčių ir buvę. „Atvažiuoja lankytojai, atvažiuoja užsieniečiai, stengiamės kiek įmanoma jį sutvarkyti, nes visą jį pakeisti, tuos visus bokštelius ir takus į pelkę kaip biudžetinė organizacija neturim tiek lėšų“, – kalbėjo E. Gudelevičius.

E. Gudelevičiaus teigimu, siekiant apsaugoti lankytoju, prie tako taip pat yra pakabinta lentelė, kad takas slidus, o einantys juo būtų atsargūs, nes gali paslysti.

Pasidalinkite savo patirtimi. Kur poilsiaujate Lietuvoje, ką esate pastebėję – kur tikrai verta nuvažiuoti, o kurių vietų prižiūrėtojams turite pastabų?