Sutvarkytas stogas, pakeisti langai, šildymo sistemos, tualetai, įrengti patogūs įvažiavimai neįgaliesiems, rūbinė, elektros instaliacija, atnaujinta fojė.

Praėjusį savaitgalį Kultūros centro darbuotojai sukvietė visus į dar dažais kvepiančias renovuotas patalpas – Kultūros centro fojė. Pirmieji lankytojai buvo maloniai nustebinti ne tik malonaus estetinio vaizdo, puikaus apšvietimo, bet ir išradingo jau 72-tojo kūrybinio darbo sezono meninio - muzikinio pristatymo.

Renginio metu buvo pristatyti Kultūros centro kolektyvų pasiekimai, bei planai šių metų darbo sezonui. Žiūrovai vienus kolektyvus galėjo regėti nuolat besikeičiančiose skaidrėse, kitus koncertuojant gyvai.

Plungiškiai tikrai turi kuo pasigirti – vaikų ir jaunimo teatras „Saula“ pristatė Lietuvos vaikų mėgėjų meną net dviejuose Pasauliniuose vaikų teatrų festivaliuose Maskvoje ir Lingene (Vokietija), vaikų liaudies šokių ansamblis „Žirginėliai“ vasarą grįžo tapę laureatais iš XVIII–ojo  Tarptautinio konkurso Lenkijoje, net 4 kolektyvai įvertinti nominacija „Aukso paukštė“.  

Iš viso šiandien Plungės Kultūros centre veikia 21 mėgėjų meninės veiklos kolektyvas, kuriame meninius poreikius tenkina per 1000 plungiškių. Daug kolektyvų rengiasi ateinančių metų vasarą vyksiančiai Respublikinei Moksleivių dainų šventei. Kultūros centro kamerinis choras spalio pabaigoje rengiasi dalyvauti sakralinės muzikos konkurse Cantate Domino, kuris vyks Kaune, lapkričio mėnesį Vilniuje Taikomosios dailės muziejuje bus pristatytas sostinėje gyvenantiems plungiškiams ir ne tik bendras šio kolektyvo bei išeivių iš Plungės – Petro Vyšniausko, Roko Zubovo ir kitų jungtinis koncertas. Folkloro ansamblis „Gondinga“ jau planuoja detales būsimam Tarptautiniam folkloro festivaliui „Saulelė raudona“.

Kultūros centre vyksta ne tik ne tik kolektyvų repeticijos, bet ir patys įvairiausi koncertai, edukaciniai projektai, parodų atidarymai. 

Šventės metu kalbėjęs kultūros centro direktorius Romas Matulis sakė, kad Kultūros centro gyvybė priklauso nuo čia dirbančių ir čia ateinančių žmonių, todėl kvietė visus plungiškius noriai lankytis šioje įstaigoje, nes tai pati populiariausia bendruomenės susitelkimo vieta mieste.

Už tai, kad patalpos iš tiesų džiugina akį ir širdį, direktorius dėkojo techninę priežiūra vykdžiusiam Vytautui Galdikui, bei rajono savivaldybės Vietos ūkio ir turto skyriaus vyriausiajam specialistui Martynui Čiuželiui, kurį Kultūros centre būdavo galima sutikti ir po darbo valandų.

Pasidžiaugti ir apžiūrėti renovuotų patalpų atvyko ir senas Kultūros centro bičiulis, nuolatinis daugelio renginių rėmėjas LR Sveikatos apsaugos ministerijos viceministras Audrius Klišonis. Jis teigė, kad šio Kultūros centro darbuotojai visada turi kuom nudžiuginti ir nustebinti, taip atsitiko ir šį kartą. Svečias negailėjo gerų žodžių įstaigos vadovui, linkėjo ir toliau nebijoti ieškoti naujovių, tęsti tradicijas ir būti reikalingiems.

Kultūros centro direktoriaus pavaduotoja Simona Gudavičiūtė visų darbuotojų vardu sveikino Kultūros centro direktorių – jam šis sezonas jau 15-sis būnat šiose pareigose. Direktorius Romas Matulis daugelio kultūrinių renginių kvėpėjas, vadovaujantis 130 respublikos kultūros centrus vienijančiai organizacijai – Lietuvos Kultūros centrų asociacijai, jis net dviejų LR Kultūros ministerijos premijų laureatas.

Apžiūrėję puikias renovuotas patalpas pirmieji lankytojai buvo pakviesti ir į pirmąjį šio sezono parodos atidarymą. Profesionalus dailininkas Leonardas Černiauskas savo 45-ąjį kūrybinio darbo sezoną, kaip ir kiti plungiškiai  kultūros mėgėjai, pradėjo būtent Plungės Kultūros centre.