Na, bet viskas nuo pradžių. Išvykome iš Varšuvos pavakarę, žinoma, buvome šiek tiek išsigandę, kai oro uostas buvo uždarytas dėl tariamos bombos. Gal draugai norėjo pajuokauti ir neišleisti mūsų?

Su persėdimu Frankfurte pakilome į dangaus platybes su Singapūro oro linijomis (niekad tokio dydžio ir grožio lėktuvu nebuvau skridęs, išvis skridau tik vieną kartą gyvenime, tad man paliko didelį įspūdį). Taip mes atsidūrėme išsvajotame Singapūre be gumos ir šiukslių.

Iškart išlipus, akį patraukė grasinantys užrašai apie baudas. Vienos keisčiausių, jog MRT stotyje negalima gerti bei valgyti, nors parduotuvių joje pilna. Jeigu važiuosi dviračiu per pėsčiųjų tiltą - susimokėsi 1000 Singapūro dolerių (2250 Lt).

Taip prasidėjo mūsų pusės metų studentiškas gyvenimas Singapūre. Apsipratę su taisyklėmis, įsikūrėme savo naujuosiuose namuose ir iškart iškiūtinome apsižvalgyt po šį vieną moderniausių ir brangiausių miestų pasaulyje.

Einant gatve, akis negalėjo neužkliūti už naujausių automobilių: „Ferrari“, „Audi“. Dar vienas nuostabus dalykas, kad mašinų čia nedaug daugiau nei mano gimtajame mieste, Kaune, nors žmonių 5 milijonai, o ši šalis ne ką didesnė už Vilnių su savo priemiesčiais. Taip yra dėl to, kad automobilį čia gali nusipirkti tik sumokėjęs labai didelius mokesčius, tad juos turi tik labai turtingi žmonės.

Bet grįžtant prie miesto, jis tikrai nuostabus. Tokie moderniosios architektūros stebuklai, kaip Marina Bay Sands, tikrai papuošia miestą. Dangoraižiai kaip Niujorke taip pat neatsilieka savo grožiu, o kur dar nacionalinis muziejus bei teatras.

Taip pasivaikščioję po naktinį Singapūrą užsimanome pavalgyti. Čia labai populiarūs jų vadinami „food courtai“, tad juos ir išbandome. Kainos nelabai skiriasi nuo Lietuvos kavinių, tad visai skaniai ir pigiai pavalgome.

Žinoma, negaliu neužsiminti apie orą. Čia „žiauriai“ karšta. Dienomis 38-42 laipsniai, o drėgmė siekia apie 90 proc. Tad pirmomis dienomis neprakaituot neįmanoma. Bet grįžtant prie Singapūro, akį patraukia ir parduotuvės, juk ne veltui Singapūras vadinamas bankų ir parduotuvių miestu. Taip, jos čia įspūdingos. Kai kurios 10 aukštų, kai kurios dar didesnės.

Na, pabaigai pasakysiu, jog mitas apie gumą tikrai sugriautas. Čia ją kramtyt ir tuo labiau įsivežt tikrai galima, tačiau numetus ją ant žemės gali susilaukti 500 Singapūro dolerių baudos (apie 1000 Lt).

Dar vienas įdomus faktas, jog norėdamas čia nusipirkti gumą, turi eiti į vaistinę ir pasirašyti savo vardą bei pateikti asmens tapatybę patvirtinančius dokumentus.

Apie alkoholį ir kitus įdomius dalykus - kitą kartą..

Papasakok apie savo kelionę ir tu! Siųsk savo įspūdžius el. pašto adresu pilieciai@delfi.lt arba kelk juos į DELFI Piliečio sistemą!