DELFI skaitytoja Karolina Žirmūnų mikrorajone esančioje „Maximoje“ sakė apsilankiusi penktadienį. Vakare ji įsigijo ir maišelį sveriamų džiovintų datulių be kauliukų. Vis tik, pirkiniu ji nebuvo patenkinta – mergina teigė, jog datulėse rado žiurkių išmatų. „Savaitgalį „Maximoje“ buvo -25% džiovintiems vaisiams ir riešutams. Turbūt buvo siekta atsikratyti nekokybiškų prekių”, - piktinosi ji.

Mergina nurodė, kad jos manymu parduotuvė pažeidė džiovintų vaisių kokybės reikalavimus, kuriuose nurodyta, kad džiovintuose vaisiuose neturi būti akivaizdžiai matomų žemės ūkio kenkėjų, erkių ar kitų parazitų, lervų ir graužikų išmatų.

DELFI komentaro pasiteiravo „Maxima“ viešųjų ryšių atstovės Renatos Saulytės. Ji patikino, kad datulių su žiurkių išmatomis pirkėja parduotuvėje įsigyti negalėjo. Pasak R.Saulytės, parduotuvėse nuolat atliekami atidūs patikrinimai dėl graužikų, o Žirmūnuose esanti parduotuvė buvo patikrinta likus vos trims dienoms iki pirkėjos apsilankymo – balandžio 9 d.

R.Saulytė taip pat nurodė, jog po skundo prekės šioje bei didžiosiose parduotuvėse buvo patikrintos, tačiau radinio pėdsakai aptikti nebuvo. „Maxima“ parduotuvės atstovė nurodė, kad, jos manymu, yra ir galimybė, kad radinys galėjo datulėse atsirasti jau skaitytojos namuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)